KEKİK: Kenan Evren'e sorularımız var

01 Haziran 2011 15:29  

 

KEKİK: Kenan Evren'e sorularımız var

Kenan Evren'i Koruyanları İzleme Komitesi (KEKİK), 12 Eylül'ün eli kanlı generalinin ifadesinin alınmasının yetmeyeceğini, Kenan Evren'in tıpkı Arjantin, İspanya ve Yunanistan'daki darbecilerin başına geldiği gibi, insanlığa karşı suç işlemekten yargılanması gerektiğini düşünüyor. KEKİK, savcılığın dışında Kenan Evren'e kendi sorularını sormak için 3 Haziran Cuma günü saat 12.00'de, Taksim Tramvay Durağı'nda bir basın açıklaması yapacak.

Bu arada, 12 Eylül darbesiyle ilgili soruşturmada Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadeye çağrılan dönemin Milli Güvenlik Konseyi üyeleri Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın, mazeret bildirmeden cuma gününe kadar ifade vermeye gelmedikleri takdirde haklarında yakalama kararı çıkarılacağı öğrenildi. KEKİK'in basın açıklamasının daveti şöyle:

İfadesinin alınması yetmez! Kenan Evren yargılansın!

Tarih: 3 Haziran 2011
Saat: 12.00
Yer: Taksim Tramvay Durağı

12 Eylül 1980 darbesini yapan dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren, darbeden 30 yıl sonra sanık sıfatıyla savcılığa ifade verecek. İşlediği suçları bir bir anlatacak. İşlenen suçların mağdurları olan öğrencilerin, aydınların, emekçilerin, kadınların, kısaca bu topraklarda yaşayan insanların savcılığa verdiği şikayet dilekçeleri işleme kondu.

Yüz binlerce insanın hayatını karartan vahşetin sorumlusu Kenan Evren'in ifadesinin alınması biz darbe mağdurlarının en mutlu günüdür. Ancak sadece ifadesinin alınması yetmez, Kenan Evren, tıpkı Arjantin, İspanya ve Yunanistan'da olduğu gibi, insanlığa karşı suç işlemekten yargılanmalıdır.

Duyduk ki savcılık Kenan Evren'e soracağı soruları hazırlamış. Ancak bizim de kendisine sorularımız var. 3 Haziran Cuma günü, saat 12.00'de, Taksim Tramvay Durağı'nda yapacağımız basın açıklamasında Kenan Evren'e sorulmasını istediğimiz sorularımızı söyleyeceğiz ve ifadesinin alındığı gün nasıl bir kutlama yapacağımızı ilan edeceğiz.

Kenan Evren'i Koruyanları İzleme Komitesi

İletişim:
Arife Köse 0538 263 45 35
Mücteba Kılıç 0532 227 10

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0