Kedi öldürene 4 yıl hapis

20 Mart 2011 15:46  

 

Kedi öldürene 4 yıl hapis

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde komşunun kedisini 9. kattaki evinin balkonundan atarak ölümüne neden olduğu öne sürülen Mehmet Karkaç, hakkında yapılan suçlamalara tepki gösterdi. Kediyi atmadığını söyleyen Karkaç, 4 yıl 3 ay hapisle yargılanmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

İddialara göre, Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) Vakfıkebir sorumlusu Fatma Birol'un 'Pıtır' isimli kedisi, birkaç defa aynı apartmandaki esnaf Mehmet Karkaç'ın (36) dairesine girdi. Yangın merdiveninden tırmanan kedinin açık balkon kapısından geçerek yatak odasına girdiğini anlatan Karkaç, kediyi binadan attığı iddiasının doğru olmadığını kaydetti.

İlçe merkezinde bulunan Hisar Apartmanı'nın 9. katında oturduğunu belirten Karkaç, olay gününü şöyle anlattı. "Akşam geç saatlerde kedi yangın merdiveninden yatak odamıza girmiş. Kediyi dışarı çıkarmak istedik, fakat büyükçe olduğu için başaramadık. Bunun üzerine oğlumdan kediyi dışarı çıkarmak için fırça istedim ve iteleyerek yatak odasından balkona çıkararak kapıyı kapattım. Daha sonra ne olduğunu bilmiyorum."

Kedinin daha önce de 2 kez açık olan balkon kapısından geldiğini belirten Karkaç, eşinin daha sonra Fatma Birol'a kedinin kendi evlerine girdiğini söylediğini anlattı. Birol'un eve gelip balkona baktığında kediyi göremediğini aktaran Karkaç şöyle devam etti: "Kediyi balkonda bulamayınca bana ne olduğu sordu. Ben de kedisinin geldiği yerden geri dönmüş olabileceğini söyledim.

Ertesi gün Fatma Birol, kedisinin 9. kattaki evin balkonundan beton zemine atılarak öldürüldüğünü öne sürerek benden şikâyetçi oldu. İteleme esnasında kediye herhangi bir darbe ya da zarar vermedim, kesinlikle aşağıya atmadım. Basında yer alan iddiaları kabul etmiyorum."

Vakfıkebir Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden kedi davasında bilirkişi raporu hazırlanması için 08 Nisan'da keşif yapılacağı öğrenildi.

Star

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0