Katlanın çocuklar

22 Ocak 2009 17:05  

 

Katlanın çocuklar

Muğla Köyceğiz’de Dalyan’ı karşı kıyıya bağlayacak köprü yapmak yasak olduğu için çocuklar önce servislerle kıyıya, kıyıdan da teknelerle okula gidiyor. Tabii bu biraz uzun sürüyor.

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Çandır Köyü'nde oturan 35 öğrenci, köye 10 dakika mesafede bulunan okullarına Dalyan kanalının üzerinde köprü olmadığı için tekne ve balıkçı kayıklarıyla taşınıyor. 

Çandır Köyü Muhtarı Salih Yukarlı, köylerinin Köyceğiz'e 1 saat 15 dakika, Ortaca'nın Dalyan Beldesi'ne ise 10 dakika mesafede olduğunu söyledi. Yukarlı, öğrencilerin Çandır Köyü'nden servis aracıyla kanalın kıyısına getirildiğini belirterek "Çocukların evlerinden okula gitmeleri havanın durumuna göre yaklaşık 45 dakikayı buluyor. Bu çocuklar karda, kışta ve yağışlı havalarda okullarına tekne ve kayıklarla götürülüyor. Hava yağışlı olduğu zaman saatlerce servis aracının içinde ve kıyıda soğukta beklemek zorunda kalıyorlar" dedi.

Asma köprü istiyorlar
Köprü yapılmamasına bölgenin Özel Çevre Koruma (ÖÇK) alanı kapsamında olmasının gerekçe gösterildiğini anlatan Yukarlı "Gece bir hastanız olduğunda Köyceğiz'e gidebilmek için 1 saat 15 dakika yolculuk yapmanız gerekiyor. Öncelikle yayaların geçiş yapabileceği bir asma köprünün yapılmasını istiyoruz" dedi. Öğrenciler ise "Geçen kış bir arkadaşımız yolculuk esnasında okul çantasını kanala düşürdü, hepimiz çok korktuk. Tekne ile yaptığımız yolculuğun ardından derslere konsantre olamıyoruz" dedi. Tekne ile taşınan öğrencilerin ücretlerini, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ödediği öğrenildi.
Muğla Valisi Ahmet Altıparmak "Köye köprü yapılması konusunu inceletiyoruz. Çocukların bu şekilde okula gitmesini arzu etmiyoruz ancak bölge ÖÇK kapsamında" dedi. 

Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0