Karanlık günleri unutmadık

28 Şubat 2025 11:17  

 

Karanlık günleri unutmadık

8 Şubat kararlarının üzerinden 28 yıl geçti. Demokrasiye kara leke vurulan dönemde hakları ellerinden alınan mağdurlar, karanlık günleri unutamıyor.

Ankara Sincan'da yürütülen tanklar, üniversite kapılarından başörtülü olduğu için geri çevrilen öğrenciler... Türk demokrasi tarihinin kara lekesi 28 Şubat darbesinin üzerinden tam 28 yıl geçti.

HAYALLERİM YARIM KALDI
Vesayetçi komutanların 'bin yıl sürecek' dediği darbenin izleri kısa sürede silindi ama o karanlık günler hiç unutulmadı. Başörtüsü sebebiyle üniversiteden uzaklaştırılan Gülcan Taşdemir, "Sanki suç işlemişiz gibi kırmızı kalemle işaretliyorlardı. 21 yılımızı elimizden aldılar ama asla yılmadık. Belki de şu an kimyager olacaktım, büyük buluşlara imza atacaktım ama olmadı" diye konuştu. 28 Şubat Öğrenci Derneği Başkanı Emine İlyas da başörtüsü nedeniyle üniversiteden atılan yüzlerce öğrenciden biriydi.
 
17 YIL SONRA DİPLOMA

İlyas "Okulun huzur ve sükununu bozduğumuz iddiasıyla uzaklaştırma cezası aldım. Eğitim hayatım sonlandı" dedi.

2011'deki afla okula dönen Emine İlyas, 17 yıl sonra 2014'te diplomasını aldı.

DARBENİN BAŞINDAKİLER İSRAİL'İN UŞAKLARIYDI

28 Şubat mağdurlarından Albay Arif Çelenk, 28 Şubat'ın, 15 Temmuz'a giden yolun yol taşlarını döşeme harekatı olduğunu belirterek şunları söyledi: "28 Şubat o dönemin generallerinden Çevik Bir'in, biz İsrail adına 28 Şubat'ı yaptık diye Batı uşaklığını açıkça beyan etmesidir. 15 Temmuz'da orduya ve dış güçlerin uşaklarına karşı milletin kendisi bizzat sahaya inerek 28 Şubat'ın cevabını verdi."

4 Şubat 1997'de Sincan sokaklarında tanklar yürütüldü. 24 gün sonra MGK bildirisiyle Necmettin Erbakan hükümeti istifaya zorlandı; başörtülü kadınlar kamudan atıldı.

KADEM: 28 ŞUBAT ZİHNİYETİ HALA YAŞIYOR

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), 28 Şubat'ın 28. yıl dönümü için farkındalık kampanyası hazırladı. 28 Şubat sürecinde yaşananların aslında Türkiye'nin demokrasisini hedef alan 'bir zihniyet meselesi' olduğunun vurgulandığı kampanyada, 28 Şubat'ın sona ermesinin üzerinden yıllar geçse de aynı zihniyetin yaşadığı hatırlatıldı.

KADEM, başörtüsü nedeniyle işe alınmayan Zeynep'in hikâyesinin anlatıldığı 'açık mektup'la da iş dünyasına seslendi. Mektupta şu ifadeler yer aldı:

İŞ DÜNYASINA MEKTUP

"Özgür ve eşit bir şekilde çalışmak, kendi ayakları üstünde durmak, üretmek ve değer yaratmak isteyen kadınların engellenmesine izin vermeyin. 28 Şubat'ın köhne ve karanlık zihniyetinin, tarihin karanlık sayfalarına gömülmesine, adalet ve hakkaniyet temelli bir anlayışın iş ve toplum hayatında da hâkim olmasına destek verin."

BAŞKAN'DAN ERBAKAN'I ANMA MESAJI: HİZMET VE DAVA ADAMI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Görüş hareketinin kurucu lideri ve Türk siyasetinin 'Erbakan Hoca'sı merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ı vefatının 14. yılında andı: "Hizmet ve dava adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızı vefatının 14'üncü seneidevriyesinde rahmetle yâd ediyorum. Rabb'im muhterem hocamızı cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin..."

aksam.com.tr

28.02.2025 

Son Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2025 12:19

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0