Kandil, CHP ve İYİ Parti'den borcunu istiyor - Kurtuluş Tayiz

02 Temmuz 2021 13:33  

 

Kandil, CHP ve İYİ Parti'den borcunu istiyor - Kurtuluş Tayiz

Kandil'deki terör baronlarının son günlerde medyaya düşen açıklamalarında CHP ve İYİ Parti'yle ilgili ilginç değerlendirmeler yer alıyor.

Terör örgütünün üst düzey yöneticisi Mustafa Karasu "HDP olmasaydı CHP ve İYİ Parti ayakta kalamazdı" dedi. HDP için de zaten baştan beri "PKK olmasa HDP ayakta kalamaz" kafasındalar.

Hatırlarsanız, bu sözlerin aynısını HDP Milletvekili Fatma Kurtulan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yüzüne Meclis'te, parmak sallayarak ve tehditler savurarak söyledi.

Ayrıca, HDP'li yöneticiler her fırsatta zaten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kendi oylarıyla seçildiğini hatırlatıp diyet istiyorlar.

Terör örgütü PKK'nın CHP ve İYİ Parti'ye böyle ikide bir borç hatırlatmaya başlaması hiç hayra alamet değil. Siyasette borçlanmak ticarette borçlanmaya benzemez. Parasını verip gönderemezsin de kimseyi. Parti liderleri bir terör örgütüne borçlanırsa önce iradelerini kaybederler, sonra da partilerini. İşin ucu ülkesine karşı ihanete kadar uzar.

Kandil şimdi bir tefeci gibi CHP ve İYİ Parti'nin kapısına dayanmış ve alacaklarını anımsatıyor. Kandil'e şimdi ne verecekler, merak ediyorum? Bu ödeme, HDP'ye millet ittifakında yer açmak şeklinde mi yapılacak?

PKK, tefeci gibi CHP ve İYİ Parti'yle pazarlığı üst perdeden yürütüyor. PKK'lı yönetici "HDP olmasa CHP ve İYİ Parti ayakta kalamazdı" derken aslında alacak vaktinin gelip çattığını ve bu partilerden bir ödeme beklediklerini anlatıyor özetle.

Kandil zaten yeterince zor durumda. Bütünüyle tasfiye olmakla karşı karşıyalar. TSK ve MİT, terör örgütünü nefes alamaz hale getirdi. Kandil de kurtuluşu CHP ve İYİ Parti'den alacaklarını tahsil etmekte görüyor.

Kandil'in öncelikli beklentisi HDP'nin açık bir şekilde "Millet ittifakı"na dahil edilmesi. Seçim sonrası için de bakanlık, kaymakamlık, valilik vs. pazarlıkları da yapılıyor. Bu da bir sır değil artık.

Muhalefetin PKK ve HDP'yle yaptığı seçim işbirliği aslında sokakta bir eylem ortaklığına da dökülmüş görünüyor. Türkiye'nin en büyük küresel markası Türk Hava Yolları'nın hem PKK-HDP yandaşları tarafından hem İYİ Parti'li hesaplar tarafından hedef alınması bunu gösteriyor. Önü alınmazsa bu kirli işbirliğinin yayılarak çeşitleneceği de görülecektir.

Ne var ki 2023'e doğru planları, hesapları ne olursa olsun; Türkiye, 40 yıl sonra yakaladığı PKK'yı tasfiye etme şansını basit siyasi alışverişlere, siyasi dalaverelere, ayak oyunlarına kurban etmez.

Kurtuluş Tayiz

aksam.com.tr

Son Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2021 15:04

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0