Kan donduran iddia!

11 Ekim 2012 16:43  

 

Kan donduran iddia!

Çinliler'e mi satılıyor? Filipinler'e giden gemide ne işleri var? İşte şok iddia!

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Hülya Yalçın'ın "acil" geçtiği nota göre Tuzla Ve Pendik'te köpekler toplanarak bir gemiyle Filipinler'e gönderilecek ihbarı alındı.

Hülya Yalçın tarafından geçilen notta, "Az önce telefonuma gelen ihbar üzerine deniz polisi ve liman polisi ile görüştüm. Maalesef bilgiler doğru. Ancak gemilerin karaya demir atarak bağlanması halinde kara yerel emniyeti görevli olduğu için onlar müdahale edemiyor. Yarın ilk iş Tuzla Kaymamakamlığı, Pendik Kaymakamlığı ve Emniyet İlçe md.lerine yazı yazarak, hatta bizzat gidip başvurarak durumu bildirmek gerekiyor. Ayrıca Tuzla ve Pendik bölgesinde sokaklardaki köpekleri toplayan ve 50 lira 100 lira karşılığında bu tayfalara yiyecek olmak üzere satan gençlerden kurulu ekipler olduğu bilgisi geldi. Şu an gerekli yasal yolların tamamını devreyesokabilmek için yapılacakları toparlamaya çalışıyorum. Erken saatte duruşmam var ama bütün gece bunu toparlayacağım" ifadeleri yer aldı.

İnternet sitemize gelen bir başka ihbarda ise söz konusu geminin isminin "Independenta" olduğu bilgisi verildi.

HABERTURK.COM'un ulaştığı emniyet yetkilileri, ihbarı doğrularken ihbarcının verdiği bilgi doğrultusunda yapılan ilk incelemelerde bahsi geçen gemiye rastlanmadığı fakat araştırmaların sürdürüldüğü bilgisini verdi.

Haçiko isimli hayvan hakları kuruluşu yetkilileri olay yerine gitti. Birçok aktivistin emniyet ve diğer yetkili kurumları telefon ve mail yağmuruna tuttuğu belirtiliyor.

HAÇİKO SAVCILIĞA GİDİYOR
Hayvan hakları derneği Haçiko'nun yetkilisi Okan Oflaz HABERTURK.COM'a, hayvanseverlerle birlikte suç duyurusunda bulunmak üzere savcılığa gittiklerini, çünkü mevcut durumda bahsi geçen gemiye alınmalarının sözkonusu olamadığını, bu nedenle de gerekli yasal prosedürü takip ettiklerini açıkladı. Oflaz, Deniz Koruma'nın olayı doğruladığını da ekledi.

Bölgede toplanan hayvan hakları aktivistleri arasında geçtiğimiz günlerde kendi beslediği 150 köpeğinin bir anda kaybolduğunu söyleyen hayvanseverin de bulunduğu gelen bilgiler arasında.

Ayrıca Haciko uyesi Zuhal Ardahanli tarafından konuyla ilgili bilgilendirilen Orman Bakanlığı Su İşleri Daire Başkanı Nurettin Taş'ın emniyete konunun soruşturulması talimatı verdiği belirtiliyor.

HAYVİST: İHBAR DOĞRU DEĞİL, PROVOKASYON
Öte yandan, bir diğer hayvan hakları derneği olan Hayvist ise Facebook sayfasından ihbarların doğru olmadığı, hayvanlarla ilgili son yasal düzenlemelerin provoke edildiğini duyurdu.

"ÜSTÜ BAŞI KAN İÇİNDE BİR ADAM..."
Buna karşılık HAYVANSEVER GAZETESİ'nden Üner Muslukçu'nun, "Biz botla geminin yanına yaklaştık, elinde bıçaklı üstü başı kan içinde bir adam Çince bişeyler söyledi. arkadan köpek havlamaları duyuluyordu. Yanımızdaki arkadaş fenalaştı şu an acil servisteyiz. Arkadaşın durumu belli olunca geri döneceğiz. Geminin adı 'independenta' Çok korkunçtu" ifadeleri dikkat çekiyor.

Bu arada ünlüler de konuyla ilgili twitter'da harekete geçti. Ömür Gedik, bölgedeki tüm gemilerde arama yapılacağı bilgisini işte bir tweetle duyurdu.

Ayrıca Gedik'in tweetine göre Emniyet, hayvanların gemilerde yüklü olduğunu da doğruladı.

Habertürk

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0