Kafes’in hücre liderleri içeride

28 Kasım 2009 17:52  

 

Kafes’in hücre liderleri içeride

Genelkurmay, çocukların katledilmesini öngören planla ilgili haber yapanları eleştiredursun plana adı karışan üç muvazzaf tutuklandı

Deniz Kuvvetleri’ndeki cuntanın hazırladığı ve gayrımüslim vatandaşların hedef alındığı Kafes Operasyonu Eylem Planı’yla ilgili dün önemli bir gelişme daha yaşandı. Kafes soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan iki albay ile bir yarbay, dün Adliye’ye çıkarılarak gıyabi tutukluluk halleri vicahiye çevrildi. Üç subay, “örgüt üyeliği”nden tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturma kapsamında 18-20 kasımda sorgulanıp serbest bırakılan ancak Ergenekon Savcısı Murat Yönder’in itirazı üzerine 26 Kasım’da İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından haklarında tutuklama kararı çıkarılan Yarbay Halit Özsaran, Albay Mücahit Erakyol ve Albay Levent Gülmen, Merkez Komutanlığı’na ait bir beyaz minibüsle Beşiktaş Adliyesi’ne getirildi. Muvazzaf üç subayın gıyablarındaki tutuklama kararı yüzlerine okunduktan sonra Hasdal Askerî Cezaevi’ne kondu.

Tutuklananlar hücre lideri
Her üç subayın da adı, Kafes Operasyonu Eylem Planı’nın Deniz Kuvvetleri’ndeki 41 kişilik hücre listesinde geçiyor. Ergenekon savcılarının ele geçirdiği belgelere göre Yarbay Halit Özsaran, Ege Bölge Komutanlığı’ndaki “İkinci Hücre Lideri”, Albay Leven Gülmen ise, aynı komutanlıkta “Birinci Hücre Lideri” konumunda. Albay Mücahit Erakyol ise “Özel Operasyon Gücü Komutanı.”

Ergenekon savcılarına ulaşan bir ihbar e-postasında Albay Erakyol’un “Albay Dursun Çiçek’le yakın ilişki içinde ve sansasyonal operasyonel faaliyetlerde görevli albay” olduğu öne sürüldü. Aynı ihbar mektubunda tutuklanan Albay Levent Gülmen hakkında da önemli bilgilere yer verildi. Gülmen’in Ergenekon’un 9. dalgasında gözaltına alınan Deniz Binbaşı Erbay Çolakoğlu ile yakın ilişki içinde olduğu, Ergenekon sanıklarından Muzaffer Tekin, Ümit Sayın ve Fatma Sibel Yüksek ile irtibatlı çalıştığı iddia edildi. Yarbay Halit Özsaran’ın da Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında işlem yapılan Emcet Olcaytu’da ele geçirilen belgelerde adı geçiyor.

Deniz Kuvvetleri’ndeki 41 kişilik hücrenin lideri konumundaki biri emekli iki koramiral ile bir tuğamiralin bayramdan sonra sorgulanması bekleniyor.

Erzincan’da da istihbarat binbaşı
Ergenekon soruşturması kapsamında önemli bir tutuklama haberi de Erzincan’dan geldi. Erzincan İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı N.E, Ergenekon örgütüne üye olmak suçlamasıyla tutuklandı.

TSK’dan tepki
Kafes Operasyonu Eylem Planı soruşturmasında iki albay ile bir yarbay hakkındaki tutuklama kararına Genelkurmay Başkanlığı’ndan tepki geldi. Kafes Planı’nı ‘haber yapan ve bunu ısrarla başkalarına kabul ettirmeye çalışanları” suçlu ilan eden Genelkurmay, soruşturmanın 5 Kasım 2009’da başladığını, haberin medyada yer aldığı 19 kasıma kadar 24, bir gün sonra da beş askeri personelin ifade verdiğini açıkladı.

İfadesi alınananların savcılıkta ve sevk edildikleri mahkemede serbest bırakıldıklarına yer veren açıklamada, sadece son grupta ifade verdikten sonra serbest bırakılan üç subayın savcılığın istemi üzerine 26 kasım’da tutuklanmalarına karar verildiğine dikkat çekti. Açıklamada,“Hal böyle iken, ortaya atılan her iddiayı peşinen doğru kabul eden ve bunu başkalarına da kabul ettirmeye çalışan bir zihniyetin mensupları, ısrarla yargı sürecini etkilemek ve soruşturma kapsamında adı geçen herkesi suçlu ilan eden bir gayret içine girmişlerdir. 25 Kasım 2009 günü de, konu farklı boyutlarda basında yer almıştır. 26 Kasım 2009 günü ise mahkeme kararıyla serbest bırakılan üç subayın, Savcılığın istemi üzerine tutuklanmalarına karar verilmiştir” dendi.

Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0