Kadınlar şiddeti anlatmak için sahneye çıkıyor

14 Temmuz 2011 12:47  

 

Kadınlar şiddeti anlatmak için sahneye çıkıyor

Karşıyaka Soroptimist Kulübü İş Ve Meslek Kadınları Derneği üyeleri, “ Şiddet Geleceğimizi Karartmasın” adlı proje ile kadına yönelik şiddette farkındalık yaratmak için eylem başlatıyor. Sadece kadınlardan oluşan dernek üyeleri dikkat çekmek için sahneye çıkacaklar.

Kadının ve kız çocuklarının eğitim seviyesini ve statüsünü arttırmak amacıyla kurulan derneğin üyeleri, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ı makamında ziyaret ederek projeyi anlattı, katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu. Başkan Durak’ı ziyaret eden üyeler arasında; Dernek Başkanı Figen Çakır, Güzin Avdan, Betül Elmasoğlu, Alev Toprak, Şafak Bahşişoğlu, Sema Özay ve Zeynep Bulut yer alıyor.

Bu amaçla Bilge Danışmanlıktaki eğitmenler (Yılmaz Tüzün, Yasemin Tüzün, Cihangir Turantaş, Hasan Erkalan) tarafından hazırlanan tiyatro oyunu 19 Kasım 2011 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi’nde sahneye konulacak. Oyunda, Karşıyaka Soroptimist Klübü üyeleri ve projeye destek veren gönüllü kadınlar rol alacak.

Projenin devamında hazırlanan kısa filmler ise Karşıyaka Belediyesi’ne ait olan Kültür Merkezleri’nde gösterilecek. Aynı kısa filmler 10-15 yaş gurubu çocukların kişiliklerinin oluşması döneminde gerekli altyapıyı sağlamak amacıyla ilköğretim okullarında da gösterime girecek.


karsiyaka.bel.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0