Ýzmirlilerin iradesini hiçe sayan CHP'ye ''ceket hikayesi'' tepkisi: Þehri harcamaktan imtina etmedi

17 Þubat 2024 15:56  

 

Ýzmirlilerin iradesini hiçe sayan CHP'ye ''ceket hikayesi'' tepkisi: Þehri harcamaktan imtina etmedi

CHP'nin Ýzmir halkýnýn iradesine saygý duymayarak belirlediði adaylar vatandaþýn tepkisini almaya devam ediyor. CHP Genel Baþkaný Özgür Özel'in “Listeler dört dörtlük olmayabilir.” yorumunu deðerlendiren AK Parti Ýzmir Ýl Baþkaný Bilal Saygýlý, 'CHP, Ýzmir'e vur ensesine, al lokmasýný muamelesi yapmaya devam ediyor. Ayrýca, Genel Baþkanlarý Özel, ‘Anketle aday belirleyeceðiz' dedi. Baþkanlarýnýn neredeyse yüzde 90'ýný aday yapmadý. Ýþte Ýzmir, 25 yýldýr bu zihniyetin kurbaný. Hizmetin ‘h'sini konuþtuklarý yok. Ýzmir yine bir ceket hikayesi ile karþý karþýya. Yine bir dayatma; deneme hikayesi. Kendi aralarýnda boy ölçüþecekler diye, yine bu þehri harcamaktan imtina etmediler.' dedi.

CHP Genel Baþkaný Özgür Özel'in "Listeler dört dörtlük olmayabilir." yorumunu deðerlendiren AK Parti Ýzmir Ýl Baþkaný Bilal Saygýlý, "CHP, Ýzmir'e vur ensesine, al lokmasýný muamelesi yapmaya devam ediyor. Ayrýca, Genel Baþkanlarý Özel, 'Anketle aday belirleyeceðiz' dedi. Baþkanlarýnýn neredeyse yüzde 90'ýný aday yapmadý. Demek ki, Ýzmir memnun deðilmiþ. Yerlerine atadýklarý isimlerin de oluþturduðu memnuniyet ortada. Ýzmir, CHP'nin siyaset laboratuvarý deðil. Parmaklarýnýn ucunda oynatabilecekleri bir þehir hiç deðil" diye konuþtu.

AK Parti Ýzmir Ýl Baþkaný Bilal Saygýlý, Bornova ve Kemalpaþa'da vatandaþlarla bir araya geldi. Sabah saatlerinde esnafý ziyaret eden ve vatandaþlarla çay içerek sohbet eden Saygýlý, CHP'nin Ýzmir aday listesi hakkýnda konuþtu.

"YÝNE TAM BÝR 'CEKET' HÝKAYESÝ"

CHP'nin parti içi çekiþme ve geliþmelerini Ýzmir üzerinden þekillendirmeye çalýþtýðýný söyleyen AK Parti Ýzmir Ýl Baþkaný Bilal Saygýlý, "Ýþte Ýzmir, 25 yýldýr bu zihniyetin kurbaný. Hizmetin 'h'sini konuþtuklarý yok" diyerek sözlerini þöyle sürdürdü;

"Ýzmir yine bir ceket hikayesi ile karþý karþýya. Yine bir dayatma; deneme hikayesi. Kendi aralarýnda boy ölçüþecekler diye, yine bu þehri harcamaktan imtina etmediler. Karþýyakalýlarýn yaka silkelediði, çalýþanlarýn maaþýný dahi ödeyemeyen belediye baþkanýný Büyükþehir'e aday yaptýlar. Çiðli'de son anda çark ettikleri adaya gösterilen tepkileri hepimiz gördük. Karaburun, Çeþme, Karabaðlar'daki tepkileri görüyoruz. Ýthal aday tartýþmalarý, kavgalarý sürüyor. 'Buradan olmadý, oradan aday yapalým. Ekmek kalmadý; pasta verelim.' diyerek hem parti emektarlarýyla hem de Ýzmirlilerle dalga geçiyorlar. 'Listelerimiz dört dörtlük olmayabilir.' diyerek hem hatalarýný kabul ederken de yine dalga geçer gibiler. Ýzmir; aday olduklarý yerlere dair býrakýn proje ve hedefleri; en küçük fikirleri olmayan isimleri seçsin istiyorlar. Sokaklarýnda kaybolacak kadar hakimiyetten yoksun isimleri bu þehre ve ilçelerine baþkan yapmaya çalýþýyorlar. Ama bu kez sökmeyecek. Ýzmir, kimsenin pazarlýk kapýsý, siyasi arzu ve hýrslarýnýn denek tahtasý deðil. Burasý ülkenin üçüncü büyük þehri ve artýk bu muameleyi kaldýracak noktada deðil."

"VATANDAÞ HÝZMET ÝSTÝYOR"

Ýzmirli vatandaþlarýn baþta Büyükþehir Belediyesi olmak üzere, birçok ilçede hizmet istediðini vurgulayan Baþkan Saygýlý, "Bu hizmet isteði ilk kez bu kadar ayyuka çýktý. Ýlk kez bu kadar net ve yoðun. Çünkü Ýzmirliler artýk Ýzmir hizmet görsün, çalýþan belediye istiyorlar. Ýzmir geliþsin istiyorlar. Bunu yapabilecek tek adresin de AK Parti olduðunu, Cumhur Ýttifaký olduðunu biliyorlar. Sokaða seçim zamanlarý çýkan bir parti deðiliz. Vatandaþla, seçim arifelerinde buluþmuyoruz. Bizler hep sokaktayýz, evlerdeyiz, iþ yerlerindeyiz. Bu talebi, çok uzun zamandýr duyuyoruz. Ve bu kez fazlasýyla duyuyoruz. Bunu CHP seçmeninden, her partinin tabanýndan duyuyoruz. Kendi iç sesleri, kadrolarý bile söylüyor. 'Ýzmir baþka türlü hizmet görmeyecek.' inanýþý hâkim. Bu bizi hem gururlandýrýyor hem de hepimizin sorumluluðunu arttýrýyor. Heyecanýmýzý çoðaltýyor. Çünkü yapacak çok iþ var. Ýzmir'in sarýlacak çok yarasý var; çözülecek çok sorunu var. Bizde de bunlarý yapacak güç, bilgi ve deneyim var. Bu þehrin insanlarý da bunu biliyor. Bu nedenle, 'Yaparsa onlar yapar!' diyorlar. Adaylarýmýz saha çalýþmalarýný yoðun bir biçimde sürdürüyor. Gördükleri ilgi muazzam. Hepsi, kendi evlerinde memleketlerinde; zaten aile gibi olduklarý insanlarla tek vücut olup hizmet yolculuðuna baþlayacak" dedi.

star.com.tr

04.02.2024

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0