İzmirli Aydın, Yazar, Sendikacı ve Sanatçılarla Buluşma

17 Mayıs 2011 01:27  

 

İzmirli Aydın, Yazar, Sendikacı ve Sanatçılarla Buluşma

İzmirli aydınlar, İzmir'de yaşayan akademisyen, aydın, yazar, sanatçı, sendikacıları emek, demokrasi ve özgürlük bloğunun adayları ile buluşmaya davet etti. Adayların daha geniş kesimlere ulaşması için düzenlenen toplantı 17 Mayıs 2011 Salı günü Tepekule'de...

17 Mayıs Salı · 18:30 - 21:30

Tepekule Kongre Merkezi, MMO



Adaylar:


İzmir 1. Bölge - Dr. Mehmet Tanhan

1951 Yılında Nusaybin`e bağlı Cibilgiraw (Kuyular) köyünde dünyaya geldi. İlkokulu doğduğu köyde, ortaokulu da Nusaybin merkezde okudu. Lise öğreniminin ilk iki senesini Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesinde, son bir senesini de Adana erkek lisesinden mezun oldu. Bir yıl Adana Ticari ilimler Akademisinde okuduktan sonra 1971'de Çukurova Tıp Fakültesi`ne girdi. 1977 yılında Tıp Fakültesi'nden mezun olan Dr. Mehmet Tanhan Nusaybin Sağlık Ocağı'nda doktorluk görevine başladı.

12 Eylül sonrası yasaklı konumu dolayısı ile Nusaybin de Serbest doktor olarak görevine devam etti. 12 Eylül karmaşıklığı öncesi ve sonrasında defalarca gözaltına alınan ve sürgün yaşayan Dr. Mehmet Tanhan 1994 yerel seçimlerinde DEP Nusaybin Belediye Başkan adayı olarak belirlendi. Ancak DEP Türkiye genelinde seçimlerden çekilme kararı alıp seçimlere girmedi.

1999 yılında yapılan yerel seçimlerde Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) Nusaybin Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi. Yapılan Seçimlerde Halkın büyük bir desteğiyle Belediye Başkanı olarak seçildi. Görev yaptığı beş yıllık süre zarfında bütün sıkıntı ve güçlüklere rağmen halkın da desteğini alarak Nusaybin'de çok önemli çalışmalara imza attı.

2004 yılında yerel seçimler öncesi Belediye Başkan adayını belirlemek için DEHAP tarafından Nusaybin'de yapılan anketlerde halkın ezici bir çoğunluğu tekrardan Dr. Mehmet Tanhan'ı işaret ediyordu.2004 yerel seçimlerinde DEHAP`ında içinde bulunduğu Demokratik Güç Birliği`nin Nusaybin Belediye Başkan adayı olarak seçime girdi. Yapılan seçimlerde Nusaybin'in % 75 oyunu alarak ikinci dönem Belediye Başkanlığı görevine başladı.

Evli ve üç çocuk babası olan Dr. Mehmet Tanhan doğrulardan asla taviz vermeyen direnişçi kişiliğiyle Nusaybin`e hizmet etmeye devam ediyor.


İzmir 2. Bölge Adayı Erdal Avcı

Erdal Avcı, 1972 Dersim (Tunceli)’in Hozat ilçesinde doğdu. 12 Eylül’den sonra açılmasına izin verilen ilk demokratik kitle örgütü olan “Halk Evleri”nin içinde yurtsever gençlik faaliyetlerinde görev aldı. Bu esnada 90’ların hemen başında kurulan “Halkın Emek Partisi”nin kuruluş aşamasında gençlik çalışmalarına katıldı. “Hep”in kapatılmasının ardından kurulan “Demokrasi Partisi” (Dep)in kuruluş aşamasında yer aldı ve gençlik çalışmalarını burada sürdürdü. Bu süreçte partinin görevlendirmesiyle 1993 yılında çalışmalarına Trakya’da devam etti. Sürdürdüğü çalışmalar esnasında Disk Deri İş sendikasının Trakya bölge temsilciliği görevine getirildi. Sürdürdüğü sendikal ve siyasal faaliyetler nedeniyle hakkında davalar açıldı ve bir süre tutuklu kaldı. 1994 yılında açılan ve Türkiyenin ilk Halk ve Kürt müziği yayını yapan Radyo Umut’un kurucuları arasında yer aldı. Aynı yıllarda yeni kurulmaya başlanan “Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri”nde aktif görev aldı. Özgür Demokratik Alevi Hareketinin kurucu üyelerindendir. 1996’da kurulan solun en büyük birleşme projesi olan “Özgürlük ve Dayanışma Partisi”ne aktif destek verdi. Kapatılan “Demokratik Toplum Partisi”nin İstanbul il yönetiminde görev yaptı. “Demokratik Toplum Kongresi”nin kuruluş çalışmalarına İstanbul’dan katıldı ve delegesi oldu. Halen “Kom Müzik” genel koordinatörlüğü yapmakta olup, 50 yakın müzik şirketiyle birlikte meslek birliği (Mezopotamya Müzik Yapımcıları Birliği) kurma çalışmalarını sürdürüyor. Çeşitli dergi ve gazetelerde (Rewşen, Newede Dersim, Demokratik Toplum, Gündem) yazılar yazmaya devam eden Erdal Avcı evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0