İzmirli 48 Öğrenci 17.Ulusal Bilim Olimpiyatlarında Finale Kaldı

20 Haziran 2009 01:55  

 

İzmirli 48 Öğrenci 17.Ulusal Bilim Olimpiyatlarında Finale Kaldı

TÜBİTAK tarafından geleceğin bilim adamlarını seçmek amacıyla organize edilen 17.Ulusal Bilim Olimpiyatlarının mayıs ayında yapılan ön elemeleri sonucu finale kalan öğrenciler açıklandı. Özel Yamanlar Koleji’nin 35, İzmir Fen Lisesi’nin 12 ve Özel Fatih Fen Lisesi’nin 1 öğrencisi aralık ayında yapılacak finallere katılma hakkı kazandılar. 17.Ulusal Bilim Olimpiyatları finallerinde Özel Yamanlar Koleji Türkiye genelinde en çok öğrenci ile yarışacak okul oldu. 

Ankara’da yapılacak 17.Ulusal Bilim Olimpiyatları finallerinde madalya alan öğrenciler arasından 2010 yılında yapılacak Dünya Bilim Olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek bilim milli takımları da belirlenecek. 

Rekor sayıda öğrenci ile 17.Ulusal Bilim Olimpiyatları finalinde İzmir’i temsil edecek Yamanlar Eğitim Kurumlarının Genel Müdürü Sebahattin Kasap “Bilim Olimpiyatlarının marka okuluyuz. Okulumuz bugüne kadar Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında 141 madalya ile ülkemize en çok madalya kazandıran okuldur. Ülkemizi ve İzmir’i gururla temsil ediyoruz.”dedi.

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0