Ýzmir’in EXPO sunumu Elif Þafak’tan

17 Kasým 2011 13:51  

 

Ýzmir’in EXPO sunumu Elif Þafak’tan

Türkiye’nin en çok okunan yazarlarýndan Elif Þafak, Ýzmir’in 23 Kasým’da yapacaðý EXPO sunumunu yapacak.

Ege'de Son Söz internet sitesinden Fatih Yapar'ýn haberine göre, geçtiðimiz günlerde Vali Cahit Kýraç baþkanlýðýnda yapýlan toplantýda son þekli verilen Ýzmir'in EXPO sunumu Türkiye'nin yakýndan tanýdýðý bir isme emanet edildi. 23 Kasým'da Paris'te Uluslararasý Sergiler Bürosu (BIE) Genel Kurulu'nda yapýlacak sunumu Yazar Elif Þafak yapacak.

Eserleri otuz dile çevrilen romanlarý dünyanýn en önemli yayýnevlerinden Farrar, Straus and Giroux, Viking ve Penguin tarafýndan yayýnlanan Þafak, Ýzmir'in ilk yaptýðý sunuma katký koyacak. Fransa'nýn en önemli þehirlerinden biri olan Strasbourg'da doðan ve Ýspanya, Almanya gibi birçok ülkede yaþayan Þafak'ýn tercih edilmesinde yabancý dili, etkileyici konuþmasý ve Avrupa kültürünü çok yakýndan tanýmasýnýn etkili olduðu öðrenildi.

SUNUMDA 'ÝRADE' ORTAYA KONULACAK

Her EXPO adayýnýn 20 dakika sunum hakký olduðu programa Ulaþtýrma, Denizcilik ve Haberleþme Bakaný Binali Yýldýrým ya da Kültür ve Turizm Bakaný Ertuðrul Günay'ýn katýlmasý beklenirken ziyarete yönlendirme kurulu üyeleri ve 28 kiþilik gazeteci ekibi katýlacak. Sunumdan iki gün önce Paris'e gidecek olan Ýzmir Valisi Cahit Kýraç, gerekli iþlemleri koordine edecek ve sunumun nasýl yapýlacaðý hakkýnda son bilgileri alacak. Sunumu yapacak olan Þafak'ýn da Paris'e sunumdan birkaç gün önce gitmesi bekleniyor. BÝE Genel Kurulu'na yapýlacak ilk sunumda Ýzmir'in EXPO adaylýðýný neden istediði, neler yaptýðý ve çalýþmalarý anlatýlacak. Sunumunda aðýrlýklý olarak Ýzmir'in iradesi ve isteði ortaya konulacak. Ayrýca Ýzmir'in tanýtýmý da yapýlacak.

Öte yandan EXPO Yönlendirme Kurulu'na seçilecek yeni 4-5 üye ile ilgili son karar henüz verilmedi. Yürütme Kurulu'nun son üyelerin de katýlýmýndan sonra seçileceðini ifade eden Vali Kýraç, Paris'ten döndükten sonra bu konuyla yakýndan ilgilenecek. En kýsa sürede Bakanlar Kurulu'ndan ek kararnamenin çýkmasý için çalýþacak. Türk Ýþbirliði ve Kalkýnma Ýdaresi Baþkanlýðý (TÝKA) ve çeþitli sivil toplum örgütlerinden gelecek temsilcilerle ilgili görüþmelerin devam ettiði öðrenildi.

Sabah

Son Güncelleme Tarihi: 19 Kasým 2011 08:23

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0