İzmir'den barış sesi yükseldi

12 Mayıs 2013 01:52  

 

İzmir'den barış sesi yükseldi

Çözüme Evet Koalisyonu 11 Mayıs Cumartesi günü İzmir'de 'Her renge barış şenliği' düzenledi. Genç, yaşlı, kadın, çocuk, öğrenci, işçi çok sayıda barış aktivistinin katıldığı Çözüme Evet şenliği sonrası türküler söylendi, halaylar çekildi. Eylem boyunca çözüme ve barışa Türkçe ve Kürtçe sloganlarla destek verildi.

Çözüme Evet Koalisyonu 11 Mayıs Cumartesi günü İzmir'de 'Her renge barış şenliği' düzenledi. 14.00'da Konak YKM önünde buluşup bir yürüyüş yapıldı. Genç, yaşlı, kadın, çocuk, öğrenci, işçi çok sayıda barış aktivistinin katıldığı Çözüme Evet şenliği sonrası türküler söylendi, halaylar çekildi. Eylem boyunca çözüme ve barışa Türkçe ve Kürtçe sloganlarla destek verildi.

"Dinle, anlat, duy, konuş", "Silahlar sussun, insanlar konuşsun", "Susma, çözüme katıl", "Barışa teslim oluyoruz", "Çözüme Evet", "Çoğunluk çözüm istiyor" dövizleri ve barış bayraklarıyla "Çözüme Evet" ana pankartının arkasında yürüyüşe başladılar.

Oldukça coşkulu geçen yürüyüşte Kürtçe ve Türkçe barış sloganları atıldı, "Hiç kimse asker doğmaz", "Öldürmeyeceğiz, ölmeyeceğiz, kimsenin askeri olmayacağız", "Şimdi barış zamanı", "Dur de, dur de, ölümlere dur de", "Be zıman jiyan na be", "Barış, çözüm, özgürlük" sloganları atıldı.

Yürüyüşün sonunda Koalisyon'un çağrı metnini Türkçe olarak Özlem Özel ve Kürtçe olarak Cüneyt Laloğlu okundu. İzmir Müzisyenler Derneği'nin ve Koma Berxwedan'ın dinletisiyle biten eyleme katılan aktivistler türküler eşliğinde halay çektiler.

İzmir'deki Çözüme Evet aktivistleri, Diyarbakır'da Newroz günü sokağa çıkan milyonların barış isteğine Batı'dan bir yanıt gelmesi için çalışmaya devam edeceklerini, bu doğrultuda 26 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak Çözüme Evet yürüyüşüne katılacaklarını duyurdular.

Sinan Canbay

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0