İzmir'de taksi ücretlerine büyük zam

05 Mart 2010 14:48  

 

İZMİR'de yapılan yeni düzenleme ile taksimetre açılış ücreti 1.70 TL’den 2.30 TL'ye, 1.80 TL olan kilometre ücreti de 2 TL'ye çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından alınan karara göre taksi ücretlerinde fiyat artışı gerçekleştirildi. Buna göre, taksilerde taksimetre açılış ücreti 1.70 TL’den 2.30 TL'ye, 1.80 TL olan kilometre ücreti de 2 TL'ye yükseldi. Yeni tarife 5 Mart Cuma gününden itibaren uygulamaya başlandı.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, yaptığı açıklamada, iki yıldır taksi taşıma ücretlerinde düzenleme yapılmadığını söyledi. Akaryakıt, LPG, yedek parça gibi girdilerde önemli oranlarda artış yaşandığını belirten Anık, esnafın talebi doğrultusunda artış yapıldığını ifade etti. Taksimetre fiyat ayarlamasının en son 12 Şubat 2008 tarihinde olduğunu bildiren Başkan Anık, yeni fiyatın Büyükşehir Belediyesi sınırlarında kalan metropol alandaki ticari taksilere uygulandığını dile getirdi. Başkan Anık, yapılan son fiyat ayarlamalarından bugüne kadar benzine yüzde 20, mazota yüzde 22, LPG'ye ise yüzde 21 oranında zam geldiğini söyledi.

Yeni düzenlemeye göre, ilk kalkış ücretinin 1.70 TL’den 2.30 TL’ye yükseldiğini, sonraki her kilometre için 1.80 TL’lik ücretin 2 TL olarak belirlendiğini ifade eden Anık, yeni tarifenin 5 Mart Cuma gününden itibaren uygulamaya başlandığını vurguladı.

Celil Anık, önceden 5 kilometrelik uzaklığa 10.70 TL ödeyen müşterinin, yeni düzenlemede 12.30 TL ödeyeceğini bildirdi. Anık, taksimetrede gece tarifesinin ise İzmir'de daha önce kaldırıldığını ve tek tarifenin geçerli olduğunu hatırlattı.


Hürriyet.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0