Ýzmir'de Þenlik Havasý Esecek...

27 Mayýs 2009 17:13  

 

Ýzmir'de Þenlik Havasý Esecek...

Konak Belediyesi, Alsancak Koruma ve Güzelleþtirme Derneði ile Efes Pilsen sponsorluðunda düzenlenen Alsancak Þenliði 27-29 Mayýs tarihleri arasýnda 8'inci kez gerçekleþtirilecek. Þenlik programýný tanýtým amacýyla Alsancak Sevinç Pastanesi'nde düzenlenen basýn toplantýsýnda konuþan Konak Belediye Baþkaný Dr.Hakan Tartan, bu yýlki þenlikte insaný öne çýkaran bir yaklaþým içinde bulunduklarýný söyledi. Alsancak Koruma ve Güzelleþtirme Derneði Baþkaný Dilek Olcay da üç günlük þenlik programýnýn her dakikasýnýn dolu olduðunu belirterek,tüm Ýzmirlileri þenliðe beklediklerini ifade etti.

Önümüzdeki yýllarda þenliði uluslararasý boyuta taþýyacaklarýný hatýrlatan Baþkan Tartan," Yarýndan itibaren kentimizde þenlik havasý esecek. Alsancak, Ýzmir'de farklý bir açýlýmý olan semtimiz,hepimizin Alsancak ile bütünleþen bir yapýsý var. Kimimiz, Alsancak'ta oturuyoruz, kimimiz Alsancak'ta yaþýyoruz, kimimiz Alsancak'ta doyuyoruz, kimimiz ise misafirlerimizi Alsancak'ta aðýrlýyoruz, o nedenle Alsancak Ýzmir'in kalbi ve merkezi."dedi. 
 
Bu yýlki þenlikte çeþitli kültür-sanat, edebiyat, gençlik ve turizm olgularýnýn bulunduðuna da deðinen Baþkan Tartan þöyle devam etti;" Alsancak Koruma ve Güzelleþtirme Derneði'nin, sivil toplum örgütlerinin, muhtarlýklarýn ve Alsancak'ta yaþamý kaliteli hale getiren esnafýmýzýn ve Alsancak'ta yaþayan Alsancaklýlarýn büyük katkýsý oldu.Þenlik kentte bir açýlým yaratacak. Kentler ancak kültür-sanat, turizm, tarih ve diðer olgularla güçlendiði zaman deðerlerini ön plana çýkaracak. Ýzmir'in kalbi, gülen yüzü Konak'ta 1 buçuk milyon vatandaþý bu kentin sokaklarýnda aðýrlýyoruz. Bu insanlara kültürü sanatý ve tarihi, bir yandan yaþamýn coþkulu renklerini sunuyoruz. Semt sakinleri ve kadýnlarýn katýlýmýyla geliþecek. Kendisini Türkiye'ye anlatan bir þenlik olacak."

Baþkan Tartan, þenlik boyunca geleneklerin ve geleneksel yemeklerin de öne çýkarýlacaðýný söyledi. Bu yýl ilk kez Sokak Oyunlarý Festivali'nin þenlik içinde yer aldýðýna deðinen Baþkan Tartan þöyle devem etti;" Çünkü biz o oyunlarla büyüdük. Seksek oynamak, ip atlamak bizi sosyal yaþama taþýyan en önemli unsurlar oldu. Onlar sayesinde acýlarý paylaþmayý, mutlu günlerimizde gülmeyi öðrendik. Toplumsal deðerlerimizi gelenek ve göreneklerimizi bugünlere kadar taþýdýk. Bu yýlki þenlikte bu tür ayrýntýlarýn olmasý benim için mutluluk kaynaðý. Gelecek yýl bu þenliði uluslararasý boyuta taþýyalým. Ýlk aþamada çocuk oyunlarý, gelecek yýl çocuklarý katýp, onlarla bu þenliðe devam edelim. Kültürü sanatý dayanýþmayý ön plana çýkararak, kentimiz, kentlimiz ve ülkemiz kazanacak. Dünyanýn en önemli üç mutfaðýndan birisi de Türk mutfaðýdýr. Bu mutfaðý bu kültürü Ýzmir Aþçýlar Derneði katkýlarýyla geliþtireceðiz."

Bu yýl þenlikte sergiler,duvar resimleri,tiyatro gösterileri, þöyleþilerin yaný sýra Grup Mavi. Bosna Hersek, Özlem Tekin,Badem de konserler verecek. Bu arada Þenlik tanýtým programýna 9 yaþýnda ki torunu Elif Emirbayar'la katýlan 92 Yaþýnda ki Alsancak doðumlu Fatma Çakaloðlu ilgi odaðý oldu. Alsancak Festivaline sahip çýkan Konak Belediye Baþkaný Hakan Tartan'a teþekkür etti.

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0