İzmir’de liste şoku

12 Nisan 2011 17:39  

 

İzmir’de liste şoku

Adaylar belirlenirken İzmir’de uykusuz bir gece geçiren CHP’liler, büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Adaylar belirlenirken İzmir’de uykusuz bir gece geçiren CHP’liler, büyük bir şaşkınlık yaşadı. 300’e yakın aday adayının başvurduğu İzmir’de, çok az sayıda kişinin listelerde yer alması büyük bir hayal kırıklığı yaşanmasına neden oldu. İzmir’deki listeler CHP İl Teşkilatı’ndan büyük tepki görürken 1. Bölge’de örgütten yalnızca Musa Çam aday oldu. Listede en çok tepkiyi çeken isim Demokrat Parti’nin eski genel başkan yardımcılarından Aytun Çıray, 2. Bölge’de beşinci sıra adayı.

İzmir tepkili
İzmir’de özellikle Önder Sav ekibinin güçlü olduğu yerlerden Karabağlar ve Buca gibi yerlerde toplu istifaların gelebileceği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun üzerini çizdiği isimlerden Canan Arıtman, “Laf olsun, torba dolsun listesi. Partinin iktidar listesi değil, parti içindeki iktidarın listesi” değerlendirmesini yaptı.

İzmir’deki diğer tepkiler de şöyle:

İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan: Milletvekilliğim sürecinde vatandaş gibi çalıştım, şimdi de vatandaş gibi çalışmaya devam edeceğim.

İzmir Milletvekili Ahmet Ersin: Listeyi gece öğrendim, benim için sürpriz oldu.

İzmir Milletvekili Bülent Baratalı: Kırgınlığım, üzüntüm yok.

Bu arada CHP’den İzmir milletvekili aday adayı Muhsin Kurt’un aday gösterilmemesi bir grup partili tarafından protesto edildi.

Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0