İzmir'de kedilerin üstüne tazyikli 'ölüm' suyu sıkıldı

19 Temmuz 2009 13:25  

 

İzmir'de kedilerin üstüne tazyikli 'ölüm' suyu sıkıldı

Kültürpark'ta parmaklıkların kaldırılması sırasında yangın önlemi olarak tazyikli su sıkıldı. Birçok yavru kedi tazyikli su yüzünden öldü

MUSTAFA OĞUZ


İZMİR - Kültürpark'tan Sasalı Doğal Yaşam Parkı'na taşınan eski hayvanat bahçesini çevreleyen parmaklıkların kaldırılması sırasında, bölgede yaşayan bazı yavru kedilerin tazyikli suyla telef edilmesi hayvanseverleri isyan ettirdi. 

Eski Hayvanat Bahçesi'ni çevreleyen parmaklıkların kesilerek kaldırılması sırasında, yangın çıkmaması için arazözle kuru otların üzerine tazyikli su sıkıldı. Burada hayvanseverlerin yaptığı yuvalarda yaşayan kedi yavrularının bazıları tazyikli su nedeniyle telef olurken, bazıları hayvanseverler tarafından kurtarıldı. Kedilerin bakımını yapan hayvansever Hülya Eltutan, olayı ‘insanlık dışı’ diye değerlendirdi. Kendilerine haber verilmeden yuvaların tazyikli suyla bozulduğunu anlatan Eltutan şunları söyledi: 

“Barınakları olmayan kedilere, burada karton ve köpük kutulardan yaptığımız yuvalarda gözümüz gibi bakıyorduk. Fakat haftasonu tatil gününü fırsat bilen, hayvanseverlerin olmamasından faydalanan görevliler yuvaları yerle bir etti. Büyük kedilerin birçoğu yok. Sadece çevreye yayılmış can çekişen, ölüp çöp tenekesine atılan kediler geride kalmış. Bunun hesabını kim verecek? Madem ki burada bir yıkım çalışması var, bir hayvansever derneğine durumu bildirmek bu kadar zor mu? Buradaki insanlık dışı olayı görüntüledik ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Mutlaka bunu yapanlar hesabını vermeli. Hiçbir canlının başka bir canlının yaşam hakkını yok etmeye hakkı yok.” 

Bu arada hayvanseverlerin kedilerin ölümünden sorumlu tuttuğu, çevrede temizlik çalışması yapan işçilerden biri, “Eğer tellerin demirlerini kaynakla keserken ıslatmasaydık fuarı yakardık. Kediler için koca fuarı mı yakacağız? Biz de böyle olmasını istemezdik. Hayvanseverler bu işi biraz abartıyor. Su sıkmakla kedi mi ölür?” diyerek suçlamaları kabul etmedi. (dha)

Radikal.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0