İzmir'de kadına şiddete karşı bisiklet turu yapıldı

10 Mart 2013 22:58  

 

İzmir'de kadına şiddete karşı bisiklet turu yapıldı

Farklı inisiyatiflerden kadınların ve bağımsız katılımcıların gerçekleştirdiği bisiklet turunda "erkek adalet değil gerçek adalet!" sloganları atıldı. Kadına ve hayvanlara yönelik şiddet protesto edildi.

Güneş Akçay


'İzmir Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri', 'Kadın Özgürlüğü Savunucuları', 'Karşı Bisiklet' inisiyatifi üyelerinden oluşan bisikletli kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, ayrımcılığa, adaletsizliklere, utanç davalarına, kanlı törelere, baskıya, emek sömürüsüne ve kadına yönelik şiddete karşı pedal çevirdi.

Konak Saat kulesi önünden başlayıp, Alsancak istikametine doğru pedal basan bisikletli kadınlara, erkek bisikletçiler de destek verdi. Tura başlarken "Ayrımcılığın hiçbir türünü kabul etmiyoruz" diyen bisikletliler, eylemin mesajlarını şöyle açıkladı:

"Kadınlar kapitalizme meta ve cinsel bir obje değildir. Kadınları köle haline getirip emeğini sömüren, maddi ve cinsel meta olarak gören sermayeye, kapitalist - patriyarkal sisteme, utanç davalarına, adalet sistemindeki eşitsizliklere, devletin kadın üzerine kısıtlayıcı ve bedenimiz üzerinde karar vermeye hak iddia eden söylemlere, kadını eve hapsetmeye çalışan toplumsal politikalara, baskılara karşıyız."



Hayvanlara yapılan vahşete de dikkat çeken bisikletliler, "Erkek vuruyor medya ve yargı koruyor", "Töreniz batsın", "Kadına, hayvana, gezegene özgürlük", "Benim annem cumartesi" yazan mor - pembe dövizler taşıdılar.

Başlarına mor tül duvaklar takan kadınlar, 'Devlet elini bedenimden çek', ' kadın, yaşam, özgürlük', 'erkek adalet değil gerçek adalet', 'cinsiyetçiliğe, erkek egemenliğine, homofobiye isyan et' sloganları attılar.

Bisikletlerine astıkları pembe-siyah tüller ve mor balonlarla yol boyunca İzmirlilerin dikkatini çeken eylemciler, özellikle kadınlardan alkış da aldılar.

Turnusol




Son Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2013 23:33

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0