İzmir ve Ankara'dan da Kürt siyasetçilere özgürlük talebi yükseldi...

13 Ocak 2011 02:46  

 

İzmir ve Ankara'dan da Kürt siyasetçilere özgürlük talebi yükseldi...

İZMİR- 'Özgürlük İstiyoruz İnisiyatifi'nin İzmir ve Ankara bileşenleri de, KCK davasından tutuklanan Kürt siyasetçilerinin serbest bırakılması için gösteri yaptı. İzmir’de Saat: 18.00'de Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir gösteri yapıldı. "BDP'li Tutuklular Serbest Bırakılsın" yazılı pankart açan İnisiyatif üyeleri, "Kürtler, Kürtçe Konuşur!", "Kurd Kurdî Diaxivin", "Özgürlük İstiyoruz" dövizlerini taşıdı.

İnisiyatif adına yapılan açıklamayı okuyan Arzu Gümüş, Perşembe günü görülecek olan KCK davasının Kürt sorunu açısından kat edilen mesafe ile ilgili olacağını ifade ederek, “13 Ocak Kürt sorunun çözümü ve barış sürecinin yeni bir sıçrama yaşadığı gün olarak mı hatırlanacak? BDP’li tutukluların anadilde savunma haklarının kabul edildiği, tüm tutukluların derhal tahliye edildiği, Kürt halkının barış jestlerinin artık devlet tarafından görmezden gelinemez bir etkiye sahip olduğunun kanıtlandığı bir gün olacak mı?” diye sordu.
Gümüş, Kürt halkının uzattığı barış elinin güçlenmesi ve “Kürtler Kürtçe konuşur” denilmesi için BDP’li tutukluların derhal serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

ANKARA'DAN 'ÖZ-ÖZ- ÖZGÜRLÜK, BDP'LİLERE ÖZGÜRLÜK' SESLERİ YÜKSELDİ

'Özgürlük İstiyoruz İnisiyatifi'nin Ankara bileşenleri Yüksel Caddesi'nde yaptıkları gösteride 'Kürt halkına ve BDP'li tutsaklara özgürlük' istedi. Eylemciler, "siyasi tutsakların serbest bırakılması, tutsakların anadilde savunma hakkı da dahil olmak üzere taleplerinin kabul edilmesini" talep etti.

"Öz-öz-özgürlük, Kürt halkına özgürlük!", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Bijî biratiya gelan", "Hepimiz Kürdüz, hepimiz BDP'liyiz", "Kürtler Kürtçe konuşur!", "BDP'li tutsaklar serbest bırakılsın" sloganlarıyla Kürtçeyi bilinmeyen dil ilan eden mahkemeyi ve siyasi tutuklamaları protesto etti.

Eylem, Nesli Uras'ın 'Özgürlük İstiyoruz İnisiyatifi'nin ortak basın açıklaması ile sonlandı...


FOTOĞRAF: Sinan Canbay (İzmir'de gerçekleşen gösteriden...)



Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0