İzmir Nato'nun değil barışın merkezi olsun

11 Haziran 2011 01:13  

 

İzmir Nato'nun değil barışın merkezi olsun

İzmir’e yeni roller biçilmesini, NATO’nun Kara Kuvvetleri Karargahı’nın İzmir’e taşınacak olmasını, ülkemiz ve İzmir’in geleceği açından tehlikeli bir gelişme olarak gördüklerini belirten EDP İzmir İl Başkanı Arif Ali Cangı, İzmir’in NATO komuta merkezi değil, barışın başkenti olmasından yana olduklarını söyledi.

Arif Ali Cangı tarafından EDP adına yapılan açıklama şöyle:

İZMİR’İN, NATO’NUN DEĞİL, BARIŞIN MERKEZİ OLMASINI İSTİYORUZ

Basında çıkan haberlere göre; NATO Savunma Bakanları, Türkiye'deki tek NATO üssü olan İzmir Müttefik Hava Unsur Komutanlığı'nın kara unsur komutanlığına dönüştürülmesi konusuna anlaşmışlar. NATO'nun Almanya'nın Heidelberg ve İspanya'nın Retamares kentlerinde bulunan iki kara karargahının birleştirilerek İzmir'e nakledileceği bildiriliyor. Diğer yandan NATO’nun, Türkiye'de konuşlandırmak istediği füze kalkanını da İzmir'e kurmayı planladığı öne sürülüyor.

Bunun anlamı; Türkiye’ye yine NATO’nun ileri karakolu görevi biçilmesi, İzmir’in de savaşın üssü haline gelmesidir.

Türkiye’nin uluslararası saygınlığı bölgesel askeri güç olmasıyla değil, barış ve demokrasi gücü olmasıyla sağlanabilir. Türkiye Cumhuriyeti, komşu ülkelerle güvenlik kaygılarını artıracak yeni görevler üstelenmemeli, aksine başta İncirlik olmak üzere barışı tehdit eden askeri üslerin kapatılmasını istemelidir.

Bu kapsamda, İzmir’e yeni roller biçilmesini, NATO’nun Kara Kuvvetleri Karargahı’nın İzmir’e taşınacak olmasını, ülkemiz ve İzmir’in geleceği açından tehlikeli bir gelişme olarak görüyoruz.

EDP İzmir İl Örgütü olarak, İzmir’in NATO komuta merkezi değil, barışın başkenti olmasından yanayız. Bu konuda barıştan yana olan diğer siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri ve tüm İzmirlilerle birlikte mücadele edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.


EDP Programı- 107. Uluslararası ilişkilerde aktif, yapıcı ve çok-boyutlu bir politika ile bölgesel işbirliği girişimlerini hayata geçireceğiz. Türkiye’nin uluslararası saygınlığı bölgesel askeri güç olmaya değil, bir barış ve demokrasi gücü olmaya dayanmalıdır. Bu çerçevede hiçbir bölgesel vasi-himayeci güç projesi taşımadan, insan hakları ve demokrasi konusunda duyarlı bir dış politika sürdüreceğiz.


EDP İzmir İl Başkanı
Arif Ali Cangı


1337 Sokak, No:16 As Han Kat:1/103 Çankaya- Konak/İZMİR
e_mail: edpizmir@gmail.com
Tel: 446 46 56

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0