İzmir Küçük Millet Meclisi'nde, Anayasa ve Referandum görüşüldü

04 Nisan 2010 23:06  

 

İzmir Küçük Millet Meclisi'nde, Anayasa ve Referandum görüşüldü

İzmir Küçük Millet Meclisi Nisan toplantısı, "Anayasa ve Referandum " gündemiyle saat 11:00'de Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

9 sivil toplum örgütü (Mazlum-Der, Darbeye karşı 70 milyon adım, Türk Kadınlar Birliği Bornova Şubesi, İmece-Der, Buca Engelliler Derneği, ÇOVAK, İzmir Romanlar Derneği, Dikili için Elele Derneği, ÇEKEV) Ak Parti milletvekili Taha Aksoy, Yeşiller Partisi Eşitlik ve Demokrasi Partisi BDP İzmir il örgütlerinden temsilciler katıldı.

Kızbes Aydın’ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıda, TkMM nedir, ne değildir videosunun ardından anayasa ve referandum ile ilgili haber derlemelerinden oluşan bir video daha izlendi ve söz sivil toplum örgütlerine bırakıldı. Sivil toplum örgütleri anayasa paketindeki her maddeyi desteklemediklerini ama her maddeyi de reddetmediklerini bu sebeple paketin tamamının oylanmasının yanlış olacağını dile getirdi. Ayrıca anayasa paketinin toplumun tüm kesimleriyle mutabakat içinde hazırlanmadığına dikkat çektiler.

Ak Parti Milletvekili Taha Aksoy, her şeyden önce anayasa değişiklini Ak Parti yaptığı için önyargılı yaklaşıldığını, öncelikle bu önyargılardan kurtulmak gerektiğini belirtti. Bununla birlikte, bu anayasa taslağının önceki anayasaya göre ileri bir adım mıdır, değil midir sorusuna cevap vermek gerektiğine de değindi.

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0