İzmir Kadın Meclisi: Artık Yeter! Çeker gibileri çekmeyeceğiz!..

23 Şubat 2011 12:11  

 

İzmir Kadın Meclisi: Artık Yeter! Çeker gibileri çekmeyeceğiz!..

‘ERK’EK DEMOKRASİ DEĞİL, GERÇEK DEMOKRASİ

EDP’li kadınlar "Artık yeter! Çeker gibileri çekmeyeceğiz!”, kadına yönelik şiddete bahaneler üreten bu "eril" zihniyeti protesto ediyoruz dedi ve 21 şubatta Bayraklı Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu.

EDP İzmir Kadın Meclisi tarafından yapılan duyuruda şunlara yer verildi:

"SELÇUK Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker, tecavüz suçunun sorumlusunun ‘dekolte giyen kadınlar’olduğunu açıkladı! “Sorunun odağında kim var? Kadın var. Kardeşim sen dekolte giyinirsen bu tür çirkinliklerle karşılaşman sürpriz olmayacaktır. Tahrik ettikten sonra sonucundan şikayet etmen makul değildir” şeklindeki bilimsellikten uzak, ilkel, pespaye, suçu meşrulaştıran, faili gizleyen, mağduru, kurbanı, yani kadını suçlayan sözlerini şiddetle kınamak ve suç duyurusunda bulunmak ve bir kez daha kadınlar için adalet aramak üzere buradayız.

Gün geçmiyor ki bir kadın, bir çocuk taciz ve tecavüze uğramasın.Gazetelerin 3.sayfa haberlerinde taciz tecavüz suçları sıradanlaşarak tırmanışa geçtiğine şahit olmaktayız. Bu vahşi tırmanışla birlikte AKP'li milletvekilleri tarafından TBMM'ye sunulan ve kamuoyunda "Hadım Yasası" olarak nitelendirilen, cinsel saldırı suçu ile çocuklara ve reşit olmayana tecavüzden mahkum olanların testosteron hormonunun azaltılarak “tedavi” edilmesine ilişkin hükümler de içeren tasarısı üzerine yeni bir tartışma başladı…

Bu tasarı özünde, geçmişte kalan – ilkel- cezalandırma yöntemi olan kısasa kısas mantığının ürünü olarak belli çevreler tarafından piyasaya sürülmektedir.

Bu tartışmalara katılanların hepsi nin ‘erk’ekler olması bir tesadüf değildir. Çünkü kadınlar, sonuç itibariyle tam hak eşitliğine sahip olamadıkları için kamusal alanda parmakla gösterilecek kadar azdırlar. Kamu makamları ‘erk’ek işgali altıdadır. Hal böyle olunca da tartışmalar ‘erk’ek ler tarafından ama kadın bedeni üzerinden yürüyor. ‘ERK’EK PROF. Çeker de bu tartışmaya ‘erk’ek çe suç işleyerek katılmış bulunuyor.

Biz EDP’li kadınlar olarak: “Artık yeter! Çeker gibileri çekmeyeceğiz!” diyor, kadına yönelik şiddete bahane üreten bu eril zihniyeti protesto ediyoruz.

Şiddetin hiçbir gerekçesi ve bahanesi olmaz diyoruz. Ve kadın-erkek ayrımcılığı yaptığı, taciz ve tecavüzü meşrulaştırdığı, taciz ve tecavüz suçunu hafiflettiği, dolayısıyla suçu teşvik ve suça azmettirdiği, Anayasa'nın 90. maddesi uyarınca iç hukukta da uygulanması gereken kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi sözleşmesine(CEDAW) a, aykırı davrandığı için suç duyurusunda bulunuyor ve cezalandırılmasınıistiyoruz.

Bir kez daha buradan ifade etmek isteriz ki; çözüm taciz ve tecavüze bahane üretmekten, ilkel- insanlık dışı cezalardan değil, tüm toplumsal hayatın demokratikleşmesin geçer.

Çözüm; kadınlara hayatın her alanında tam hak eşitliğinin sağlanması, kadının eve kapatılması yerine kamusal alana çıkması, eşit bir şekilde temsil edilmesi politikalarının hayata geçmesindedir.

Çözüm kadınlara ve gençlere hayatın her alanında fırsat önceliği , pozitif ayrımcı politikaların geliştirilmesindedir.

Çözüm gerçek eşitlik ve gerçek demokrasidedir.

‘ERK’EK DEMOKRASİ DEĞİL, GERÇEK DEMOKRASİ"



 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0