İZMİR: JİN, JİYAN, AZADİ!

09 Mart 2011 21:10  

 

İZMİR: JİN, JİYAN, AZADİ!

İzmir 8 Mart Kadın Platformu öncülüğünde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar günü, karlı ve soğuk havaya rağmen kalabalık bir katılımla ve özgürlük sloganları ile kutlandı.

Dondurucu soğuk havaya aldırış etmeyen kadınlar saat 17:30'da Fuar Lozan Kapısı önünde buluşup, Alsancak Dominik Caddesine doğru yürüyüşe başladılar. Antikapitalist Kadınlar, Amargi, Kesk Kadın Platformu, SDP gibi kurumların renkli kortejleri dikkat çekerken, kadınlar, "Öz öz özgürlük başörtüsüne özgürlük", "Bedenimden, kimliğimden, başörtümden çek elini", "Jin, Jiyan, Azadi" sloganları attı.

Dominik Caddesi'nde kurulan standın önünde halaylar çekip türküler söylendikten sonra basın açıklamasına geçildi. Türkçe ve Kürtçe okunan basın açıklamasında, kadınlara yönelik taciz ve tecavüzün son bulması istendi. Açıklamada, Kürtlere hakaretlerde bulunan köşe yazarı Tolga Candaş Işık’ın istifası da istenerek, “Yaşadığımız coğrafyada 30 yıldır süren savaşın yıkıntılarını bedenlerimizde taşıyoruz. Artık bu savaşta daha fazla acı çekmek istemiyoruz. Kadının özgürlüğünü elinden alan anadil yasağını ve bizleri ayrıştırmaya çalışan erkek siyasetini reddediyoruz” denildi.

Açıklamanın ardından her dilden çalışan müzik eşliğinde halaylar çekildi. Kadınların hazırladığı tiyatro oyunu ve Amargi Halkoyunları Topluluğu gösterisi hava şartları nedeniyle başka bir etkinlikte sunulmak üzere iptal edildi.

Sinan Canbay

08.03.2011

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0