İşte acıların kardeşliği

22 Ağustos 2012 16:38  

 

İşte acıların kardeşliği

Şiddet kardeşliği bastıramıyor. Uludere'de 10 şehit verilen kazada yardıma ilk koşan, 8 ay önce 34 yakınını kaybeden köylüler oldu.

Şırnak’ın Uludere ilçesi Gülyazı Köyü’nde, BDP ’lilerin Irak sınırındaki hava operasyonunda ölen 34 köylünün ailelerine yapacağı ziyaret nedeniyle önlem almak için köye gönderildiği belirtilen askerleri taşıyan minibüs uçuruma yuvarlandı. Kazada 9 asker ile korucu olan minibüs sürücüsü olmak üzere 10 kişi şehit oldu, 4 asker ile 1 çocuk yaralandı. Kazaya ilk müdahale eden ve yaralı askerleri sıkıştıkları minibüslerden çıkararak özel araçlarıyla Gülyazı Sağlık Ocağı’na götüren ise, 10 ay önce hava bombardımanında yakınlarını kaybeden köylüler oldu. Kazanın hemen ardından yaşanan can pazarında, acılı Uludereli aileler, askerleri kurtarmak için büyük çaba gösterdi.

Uludere ilçesinin Irak sınırı bölgesinde 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin ailelerini, Gülyazı Köyü’nde dün, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk’ün de aralarında bulunduğu milletvekilleri ziyaret edecekti. Bu ziyaret sırasında köyde güvenliği sağlamak üzere görevlendirildikleri belirtilen askerleri taşıyan, korucu Mehdi Tosun yönetimindeki sivil minibüs, köye 200 metre kala virajı alamayarak yaklaşık 75 metrelik uçuruma yuvarlandı. Olay yerine ilk ulaşan, köy çıkışında BDP ’li vekilleri bekleyen Gülyazı köylüleri oldu. Köylüler, can pazarının yaşandığı minibüsün içinden ve uçurumdan, sırtlarında taşıyarak çıkardıkları yaralı askerleri 500 metre uzaktaki Gülyazı Sağlık Ocağı’na yine kendi araçlarıyla götürdü. Burada ilk müdahaleleri yapılan askerler, helikopterlerle Şırnak’taki hastanelere kaldırıldı.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan da kazada 9 asker ile aracı kullanan geçici köy korucusunun şehit olduğunu, 4 askerin de yaralandığını söyledi. Kazada sürücü Mehdi Tosun’un yanında bulunan 10 yaşındaki oğlu Onur Tosun da hafif yaralandı.

Radikal

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0