İstanbul'da muson yağmuru gibi yağış!

09 Haziran 2010 02:25  

 

İstanbul'da muson yağmuru gibi yağış!

İstanbul'da yağışlı hava etkisini sürdürüyor. Yağış daha çok Anadolu Yakası'nda etkili olurken, yollardaki su birikintileri yüzünden sürücüler zor anlar yaşıyor. Kadıköy'de Kurbağalıdere'nin taşan sularına kapılan bir belediye işçisi hayatını kaybetti.

İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkisini arttırarak sürdüren sağanak, başta Kadıköy, Üsküdar, Pendik ve Tuzla başta olmak üzere tüm İstanbul'da etkili oluyor. Bazı semtlerde ise aşırı yağışlar nedeniyle rögar kapakları patladı. Cadde ve sokaklar üzerinde oluşan su birikintileri nedeniyle trafikte uzun kuyruklar oluştu. İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi'nden kenti etkileyen yağışla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: İstanbul'u dün etkisi altına alan yağış bugün sabah saatlerinde etkisini arttırarak devam ediyor. Sağanak yağış özellikle Anadolu bölgesinde etkili oldu. D-10 karayolu Tuzla, Pendik, Kadıköy Uzun Çayır, Unkapanı köprüsü, Üsküdar Kurbağlıdere ve Küçüksuderesi taştı. Bölgede mahsur kalan araçlar itfaiye ve yol bakım ekipleri tarafından çekildi. Yağışların etkili olduğu bölgelerde, 1278 ihbar İSKİ, İtfaiye ve Yol Bakım Onarım müdürlüğü ekipleri tarafından değerlendirildi. İstanbul'da Son 30 dakika 45 kg. yağış düştü. Son iki günde İstanbul'a metrekareye 135 kg. yağış düştü"

DEREYE DÜŞEN TAŞERON FİRMANIN İŞÇİSİ ÖLDÜ
Kadıköy’de Kurbağalıdere’nin taşması sonucu Fikirtepe Köprüsü ve Mandra Caddesi’ndeki onlarca araç su altında kaldı. Mahsur kalan araçlar ile içindekilerin kurtarılması için olay yerine çok sayıda iş makinesi, itfaiye aracı, ekip ve ambulans sevk edildi. Ataşehir Belediyesi’nden alınan bilgiye göre, İçerenköy Talimhane durağının alt kısmında Kurbağalıdere’nin bağlantısının olduğu bölümde, İstanbul’daki sağanak nedeniyle su taşkını meydana geldi. Buradaki tahliye çalışmalarına destek amacıyla, Ataşehir Belediyesinin temizlik işlerini yürüten Altaş firmasından işçiler de olay yerine geldi. Tahliye ve su altında kalan eşyaları kurtarma çalışmaları sürerken ayağı kayan firma çalışanı Mevlüt Coşkun, dereye düştü. Arkadaşlarının kendisini kurtarmak için attığı ip kopan Coşkun, sular arasında kayboldu. 8 ay önce, Ataşehir Belediyesi’ne iş yapan Altaş isimli firmaya temizlik görevlisi olarak giren, 3 çocuk babası Mevlüt Macit’in cesedini aramak için itfaiye ekipleri, deniz polisi ve belediye görevlileri yoğun çalışma başlattı. İtfaiye ekipleri, görgü tanıkların vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda Kurbağalıdere etrafında arama çalışması yaptı. Kızıltoprak mevkiinde dubalarla derenin önü kesilerek cesedin sürüklenip gelmesi beklendi. Olay yerine gelen deniz polisine bağlı dalgıçlar da Kurbağalıdere'nin bazı bölümlerinde dalışlar yaparak arama çalışması yaptı.

ATAŞEHİR SU ALTINDA
Ataşehir Yenisahra Mahallesi'nden geçen Örnek Deresi'nin taşması sonucu çevredeki çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Sel nedeniyle bir işyerinin duvarları çökerken Yenisahra Stadı da su altında kaldı. Belediye ekipleri iş makineleri ile dere yatağını temizlemeye çalışıyor.

OKUL TATİL DEĞİL
Avrupa yakasında da başlayan yağış, kentin her iki yakasında trafiği olumsuz etkiliyor. İtfaiye ve polis ekiplerinin çalışmaları sürüyor. İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, sağanağın Anadolu yakasında etkili olduğunu belirterek, "İlçe milli eğitim müdürleriyle görüşüyorum. Henüz okulların tatil edilmesi yönünde kararımız yok" dedi.

TRAFİK KİLİTLENDİ
Aşırı yağmur nedeniyle E-5 ve TEM çevreyolunda büyük yoğunluk yaşanıyor. Yağmur nedeniyle kapanan yollar ve yolda kalan araçlar yüzünden işlerine yetişmek için yola çıkan vatandaşlar trafikte uzun süre beklemek zorunda kaldı.

METEOROLOJİ YİNE UYARDI
Meteoroloji, Marmara ve İç Anadolu'nun bazı illeri ile Malatya çevresinde kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı.Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıda İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa, Çanakkale, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kayseri, Sivas, Çorum, Amasya, Tokat ve Malatya çevrelerinde saat 19.00'a kadar yağışların kuvvetli olmasının beklendiği bildirildi. (dha, aa)

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN


Radikal.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0