İskenderun'da İkmal Birliği'ne roketli saldırı: 7 şehit

01 Haziran 2010 00:37  

 

İskenderun'da İkmal Birliği'ne roketli saldırı: 7 şehit

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Deniz Üs Komutanlığı'na bağlı İkmal Birliği'ne teröristlerce önce roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarla açılan ateş ateşi sonucu ilk bilgilere göre 7 asker şehit oldu, 9 asker de yaralandı.

Olay, 00.40 sıralarında Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki Deniz Üs Komutanlığı’na bağlı İkmal Birliği’nde meydana geldi. Terör örgütü mensuplarınca otoyoldan askeri birliğe önce roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Askerlerin de karşılık vermesiyle bölgede kısa süreli çatışma çıktı. Hain saldırıda açılan ilk ateş sırasında 6 asker şehit olurken, 9 asker de yaralandı. Yaralı askerler Deniz Hastanesi ve İskenderun Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Saldırıdan sonra kaçan teröristlerin yakalanması için ilçede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. İlçe giriş ve çıkışları kontrol altına alınırken, Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri, operasyonlar başlattı.

3 ASKER GATA'YA SEVK EDİLDİ
Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Deniz Üs Komutanlığı’na bağlı İkmal Destek Komutanlığı'na teröristlerce düzenlenen saldırıda ağır yaralanan 3 asker, Ankara Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Hastanesi'ne (GATA) sevk edildi. Şehitlerin cenazeleri ise İskenderun Devlet Hastanesi’nden alınarak, Askeri Hastane'nin morguna götürüldü.
Bu arada hain saldırının yapıldığı askeri birliğin yakınındaki Modern Evler Mahallesi’nde oturan vatandaşlar, büyük bir patlama sesiyle uyandıklarını, ardından da silah seslerinin yankılandığı belirterek, teröristlere lanet yağdırdı.

BDP BİNASINI TAŞLADILAR
Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Deniz Üs Komutanlığı’na bağlı İkmal Destek komutanlığı'na saldırı düzenlediği haberine alan bazı vatandaşlar, yaralıların kaldırıldığı İlçe Devlet Hastanesi'ne akın etti. Burada bir grup , hastanenin yaklaşık 800 metre ilerisinde bulunan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ilçe binasına yürüyerek, taşlı saldırıda bulundu. Polisin müdahalesi sonrası grup, parti binası çevresinden uzaklaştırıldı. Bu arada, şehit olan askerin, Antakya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Erhan Terlemez olduğu belirtildi.

NÖBET DEĞİŞİMİNDE SALDIRDILAR: 6 ŞEHİT, 7 yaralı
İskenderun’da bulunan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz başkanlığındaki heyetin sabah yaptığı değerlendirmenin ardından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada saldırının dün saat 23.50'de meydana geldiği belirtilirken şu bilgilere yer verildi:
“Modernevler Mahallesi, otoyol altında bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı’ndaki görevli askerleri nöbet değişimi için görev yerlerine götürmekte olan askeri araca, otoyola yakın mesafede, Amanos kırsalında faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensuplarınca RPG-7 roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı neticesinde 6 er şehit olmuştur, aynı olayda araç içinde bulunan 7 er de yaralanmıştır. Yaralı askerlerden Siyamet Kılınç (Hakkari), Osman Tokbulut (Kastamonu) ve Nedim Çağrı Türe (Manisa) GATA’da, Mehmet Aynur (Burdur) ve Taner Adıyaman (Bitlis) İskenderun Devlet Hastanesi’nde, Muammer Altemür (Tokat) ile Erol Sevindik ise (Ordu) İskenderun Deniz Alayı Hastanesi’nde tedavi ediliyor. Bölgede askeri operasyonlar devam etmektedir.”

ASKERLİK YAPTIĞI İSKENDERUN’DA OĞLUNU ŞEHİT VERDİ
Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde şehit olan 6 askerden er Kenan Oğuz Arbay’ın babası Ekrem Arbay da askerliğini İskenderun’da yaptığı anlaşıldı. Olayı haber alınca oturduğu İzmir’den 2 erkek kardeşiyle birlikte İskenderun’a gelen baba Ekrem Arbay, İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde gözyaşı döktü. Bir oğlu daha olduğunu bildiren baba Arbay, “Ben de askerliğimi İskenderun’da yaptım. Oğlumu da İskenderun’da şehit verdim. Vatan sağ olsun. Bir şehit verdik. Bir oğlum daha var. Onu da kendimi de bu vatan için şehit vermeye hazırım” dedi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay), (DHA)

Radikal.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0