'İnternetime Dokunma' diyenler Gündoğdu'da buluştu

16 Mayıs 2011 13:22  

 

'İnternetime Dokunma' diyenler Gündoğdu'da buluştu

Türkiye'nin pek çok yerinde olduğu gibi İzmir'de de internet kullanıcıları, 22 Ağustos'ta internete getirileceği duyurulan fitre uygulamasını pankartlar ve sloganlarla protesto etti.

Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurulu'nun (BTK) 22 Ağustos'ta internete dört farklı filtre getireceğini duyurması üzerine bunun "sansür" olduğunu belirten internet kullanıcıları Türkiye'nin 31 şehrinde pazar günü sokağa çıkarak protesto gösterileri gerçekleştirdi.

İzmir'de 'İnternetime Dokunma' eylemi Kıbrıs Şehitleri Caddesi Tansaş önünde başladı. Dsip, İzmir Tabip Odası, Asistan Hekim Komisyonu, sözlük yazarları ve İzmirli diğer grupların yoğun olarak katıldığı eylemde 'Öz-öz özgürlük internete özgürlük', 'Dur de, dur de sansürlere dur de' sloganları atıldı. Kıbrıs Şehitlerinden Gündoğdu Meydanı'na yürüyen eylemciler burada bir basın açıklaması okudu.

Basın açıklamasında, "Vatandaşların temel haklarını layıkıyla sağlamayı beceremeyen bir yönetim anlayışının, nasıl olup da bu denli kişisel bir hakkı gasp etmeye cesaret edebildiğini anlamak mümkün değildir" denildi.

Basın açıklamasının ardından destek veren grupların ve sitelerin isimleri okunduktan sonra eylem sona erdi.

Sinan Canbay

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0