İnternet andıcı iddianamesi kabul edildi: Sanıklar için yakalama istemi

29 Temmuz 2011 22:32  

 

İnternet andıcı iddianamesi kabul edildi: Sanıklar için yakalama istemi

İSTANBUL - Aralarında Ege Ordu Komutanı Org. Nusret Taşdelen'in de bulunduğu sanıklar için 'yakalama' kararı... Hatırlanacağı üzere, Genelkumay tarafından, bir takım internet siteleri andıçlanmış, bir takım siteler ise kara propaganda için bizzat kurdurulmuş ve faaliyete sokulmuştu. [Genelkurmay'ın 'andıçladığı' internet siteleri arasında Sesonline.net de bulunuyor...]

'İnternet andıcı iddianamesi' İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Savcı sanıklar için yakalama kararı istedi. Hükümet aleyhinde 'kara propaganda' amacıyla kurulduğu ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından kullanıldığı belirtilen internet siteleriyle ilgili soruşturmada iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Davanın bir numaralı sanığı Eski 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız. İddianamede aralarında Ege Ordu Komutanı Nusret Taşdelen'in de bulunduğu toplam 22 sanık var.

Savcı sanıklar için yakalama kararı istedi.
Kara propaganda yapmak için kurulan internet sitelerinin sayısının 42 olduğu iddia edilmişti.

Savcı Cihan Kansız, sanıkların cezalandırılmasını istediği TCK’nın 312. maddesinde "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs eden kimseye ağılaştırılmış müebbet hapis cezası verilir" hükmünün olduğunu ifade etti. Şüpheliler hakkında soruşturmanın iki yılı aşkın süredir devam ettiği, toplanan deliller bir bütün olarak değerlendirildiğinde tüm şüphelilerin TCK’nın 312. maddesindeki suçu işlediklerini belirten Savcı Kansız, eylemin CMK’nın 100/3-a-11ç maddesinde sayılan suçlardan olması, bu nedenle CMK’nın 100/2. maddesi uyarınca tutuklama nedeninin var sayılması, eylemin kanunda öngörülen muhtemel cezası dikkate alındığın şüpheliler hakkında tutuklanmalarına karar verilmesi amacıyla yakalama çıkartılmasını da iddianame talep etti.

İddianamenin bir numaralı sanığı emekli Orgeneral Hasan Iğsız olarak yer alırken diğer sanıklar şunlar:
Korgeneral Mehmet Eröz, Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, Fuat Selvi, Ziya İlker Göktaş, Hulusi Gülbahar, Cemal Gökçeoğlu, Sedat Özüer, Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tüğamiral Alaettin Sevim, Orhan Güçlü, Mehmet Bülent Sarıkahya, Murat Uslıkılıç, Meryem Kurşun, Hasan Ataman Yıldırım, Cem Şimşek, Altunay Şahin, Fatih Koca ile Recai Alkan.

Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0