SIRADA NE VAR?

11 Kasým 2020 13:27 / 3091 kez okundu!

 

 

"Türkiye’nin yeni politikasýný çözmek, anlamak için tüm dünya çabalarken; hiçbir yerde ve hiçbir zaman meþruiyeti elden býrakmadan yapýlan bu adalet arayýþlarýný vatandaþlarýmýzýn bir kýsmý daha ne kadar görmezden gelebilir? 

Þimdiye kadar inatla biriktirdiðimiz önyargýlarýmýzý bir kenara býrakmanýn tam zamanýdýr. Bu 10 Kasým’da #MustafaKemalAtatürk’ü anmanýn da, onun Türkiye için ve ölmeden önceki umudu olan Hatay için yaptýklarýný düþünmenin de, onu anlamanýn da en iyi yolu budur."

 

****

 

SIRADA NE VAR?

 

Azerbaycan/Karabað için sevinirsem acaba Erdoðan’a destek mi olmuþ olurum?” sorusuna takýldýysanýz, canýnýzý sýkmayýn, %48’lik bir kesimin baþýna gelen sizi de bulmuþ demektir. Çekinmeden sevinin, eski düþüncelerinizi sorgulamaya baþlayýn. Kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. 

 

Çünkü Karabað meselesinin 2 ayda bitmesini saðlayan Türkiye’nin, dünyadaki 4 büyük taraftan birisi, üstelik yükselen tarafý olduðu kesinleþti. 

 

Biden’ý, aceleyle ilk günden kutlamayan 3 büyük ülkenin Çin, Rusya ve Türkiye oluþu, üstünde düþünülmeye deðmez mi? Hele K. Kýlýçdaroðlu ve HDP’de Kandil kuklalýðýný kabullenen eþ baþkanlarýn ýþýk hýzýyla yaptýklarý yaðcýlýktan sonra... 

 

Kendinize ve ülkenize güvenmeye devam edin. Unutmayýn ki yükselen Türkiye tarafý, þimdiye dek hangi konuya el attýysa kýsa sürede çözdü. Önceleri kurulan alçakça oyunlarý bozmakla ünlendi, þimdi ise oyun kurucu olarak yükselen deðer oldu, ÝHA/SÝHA ataðýyla dünya savaþ stratejilerini deðiþtirdi.

 

“Kim USA baþkaný olacak?” sorusunu da kendi ülkesi için hayati konu olmaktan çýkardý. Gelen kim olursa olsun, TR ile uyumu gözetmek zorunda çünkü TR büyük taraf oldu. ABD, Çin, Rusya  tarafýndan sonra artýk TÜRKÝYE tarafý var. AB mi? O tarafý, öteki taraflar çoktan bölüþtü.

 

Sýrada ne mi var?

#Ermenistan ile sýnýrlarý açmak var.

Ermenistan yönetimleri ile Ermeni halkýný ayýrmayý bilecek kadar büyük bir devletiz/halkýz. Ermenistan’daki ve diasporadaki Ermenilere, çýkýþ yolunun Türkiye ile kavga etmek deðil, anlaþmak olduðunu göstermenin zamanýdýr. Yeni ASALA’larýn türememesi için, onlarýn þu an içinde bulunduklarý umutsuzluða umut ýþýðý sunmalýyýz. Bu topraðýn çocuðu olmaktan hiç bir zaman vazgeçmediði için alçakça öldürülen #Hrant’ý anlamýþ olmanýn ve minnetle anmanýn en iyi yolu budur.

 

Sýrada ne mi var?

Sýrada #Yemen var.

S. #Arabistan, #BAE ve #Ýran’ýn mahvettiði Yemen’e barýþ getirmek var. Yemenliler çaðýrýyor ve diyorlar ki: “Son ümit Türkiye’dir. Türkiye el atarsa Yemen kurtulur. #Kýbrýs gibi, #Somali gibi, #Suriye gibi, #Katar gibi, #Libya gibi, #Karabað gibi..." 

 

Sýrada ne mi var?

Sýrada #Filistin var, #Kudüs var. Þeytani olmayý býrakmýþ bir #Ýsrail ile anlaþma var.

Ýsrail bu þeytani politikasýyla sonsuza kadar bu kuþatmada barýþ içinde yaþayamaz. Türkiye’nin ona el uzatmasý, Ýsrail’in de bu eli tutmasý lazým. Coðrafyamýza barýþ ancak böyle gelir, Ýsrail de ancak böylelikle huzur bulur. Unutulmasýn ki tarihte Müslümanlar ile Museviler ne zaman þeytani olmayan bir iþbirliðini baþardýlarsa, o anda dünyanýn çað atlamasýný saðladýlar. Yeni yükseliþ, Ýsrail’in; ýrkçý, sömürgeci, baskýcý, iþgalci olmayan bir yola girmesi için Türkiye’nin yardýmýný kabul etmesine, onun uzatacaðý eli tutmasýna baðlýdýr. Bunun dýþýndaki her yol bölge için, halklar için kan ve ölüm getirir. 

 

Suriye’de ne iþimiz var?

Libya’da ne iþimiz var?

Doðu Akdeniz’de ne iþimiz var?

Karabað’da ne iþimiz var? diyenleri; buralardaki adalet arayýþlarýný hiç anlamayanlarý;

 

Her attýklarý adýmla kendilerini emperyalistlerin, Avrupa merkezci, oryantalist, islamofobik batýcýlarýn tuzaklarýna biraz daha batýranlarý...

 

Bu kiþileri hayatýnda bir an için bile olsa ciddiye alanlar; hatta bu yüzden kendi halkýyla, iktidarýyla düþmanlaþanlar;

 

Olup bitenleri yeni baþtan düþünmeden önce, olanlardan dolayý biraz mutlu olmayý denemeliler. Biraz mutluluk herkesin hakkýdýr. Bu virüslü günlerde hepimizin psikolojisine iyi gelir.

 

Bakýnýz #GELECEÐENEFESDÜNYADANEFES adý altýnda Türkiye, KKTC, Azerbaycan, Bosna Hersek ve Arnavutluk ayný anda canlý yayýnda büyük bir fidan dikme etkinliði yaptý. En büyük yeþilci RTE’nýn liderliðinde... Tüm dünyaya verilen harika bir mesaj oldu bu. Kanada baþbakaný yapsaydý bunu, yere göðe sýðdýramazlardý. Erdoðan birilerinin kimyasýný bozdu. Onun yaptýklarýný görmemek için kör rolünü bile kabullendiler :( Sadece bu nefret yüzünden Esad’ý, Sisi’yi, Hafter’i, Macron’u, Paþinyan’ý bile savunur duruma düþtüler. Onlar yenildikçe, bizim #KategorikMuhalif kesim de yenilmiþ sayýldýlar ;-)

 

Türkiye’nin yeni politikasýný çözmek, anlamak için tüm dünya çabalarken; hiçbir yerde ve hiçbir zaman meþruiyeti elden býrakmadan yapýlan bu adalet arayýþlarýný vatandaþlarýmýzýn bir kýsmý daha ne kadar görmezden gelebilir? 

 

Þimdiye kadar inatla biriktirdiðimiz önyargýlarýmýzý bir kenara býrakmanýn tam zamanýdýr. Bu 10 Kasým’da #MustafaKemalAtatürk’ü anmanýn da, onun Türkiye için ve ölmeden önceki umudu olan Hatay için yaptýklarýný düþünmenin de, onu anlamanýn da en iyi yolu budur.

 

Vesselam.

 

Ýlhami MISIRLIOÐLU

 

Son Güncelleme Tarihi: 16 Kasým 2020 09:20

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.