İkMM 14 Kasım'da depremi tartışıyor... Van depremi İzmir’de olsaydı ne olurdu?

10 Kasım 2011 23:22  

 

İkMM 14 Kasım'da depremi tartışıyor... Van depremi İzmir’de olsaydı ne olurdu?

Sadece Kasım ayına özgü olarak günü ve saati değiştirilen İkMM toplantısı 14 Kasım Pazartesi günü yapılıyor. Saat 10.00 yerine 11.00’de başlayacak toplantıda deprem konusu ele alınacak. Toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık ve CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven de katılacaklar.

Her ay ülke gündeminde olan konuları ele alan küçük Millet Meclisleri o konu ile ilgili çalışma alanlarından sivil toplum/ demokratik kitle örgütlerinin bir araya gelmesi ile bir aile fotoğrafı çekmeye çalışıyor. İkMM’de bu ay genel konu “Türkiye DEPREM’lere ne kadar hazır?” olarak belirlendi. “Van depremi (7.2) ilimizde olsaydı neler olurdu?” konusu ise yerel konu olarak tartışılacak.

Mecliste grubu bulunan partileri temsilen birer milletvekilinin de katıldığı meclis toplantılarına 14 Kasım pazartesi günü AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık ve CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven de katılacaklar.

Toplantıda, Jeofizik Mühendisi Erhan İçöz depremle ilgili video sunum yapacak.

Geçtiğimiz yaz TBMM'nin tatile girmesiyle eş zamanlı olarak 3 aylık ara veren küçük Millet Meclisleri, TBMM 24. dönem çalışmalarıyla eş zamanlı olarak 2. dönemine Ekim ayında başlamıştı. 7 Ekim'deki toplantıya siyasi partilerden ise AK Parti ve BDP'den katılım olmuş, CHP ise son ana kadar katılacağını bildirdiği halde toplantıya gelmemişti. Genel olarak milletvekili katılımında zorlanan İzmir küçük Millet Meclisi'nin 2. dönem ilk toplantısına ne yazık ki sivil toplum örgütlerinden sadece Mazlum-Der katılmış, Ege Çevre Platformu EGEÇEP ve İnay Vicdan Hareketi önemli bir engel belirterek bu defa katılamayacaklarını bildirmişti.

Gelmeyenin yerinin boş kaldığı ve hiçbir şeyin örtbas edilmediği bu toplantılardan sonra tutanaklar her zaman olduğu gibi TBMM'ye gönderiliyor.

AMAN DİKKAT! İkMM, sadece Kasım ayına özgü olarak toplantının gün ve saatinde değişiklik yapıldığına dair dikkat edilmesi konusunda özellikle uyarıyor.

Tarih: 14 Kasım Pazartesi

Saat: 11:00

Yer: Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu 7. kat - Alsancak/İzmir

Genel Konu: Türkiye DEPREM’lere ne kadar hazır?

Yerel konu: Van Depremi (7.2) ilimizde olsaydı neler olurdu?

Son Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2011 01:37

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0