İdamın 51. yılı: Onbini aşkın yurttaş Menderes için okunan Mevlit'e katıldı

20 Eylül 2012 15:22  

 

İdamın 51. yılı: Onbini aşkın yurttaş Menderes için okunan Mevlit'e katıldı

İSTANBUL- 27 Mayıs 1960 darbesi sonrası 17 Eylül 1961'de idam edilen Başbakan Adnan Menderes, idam edilişinin 51. yılında dün mezarı başında anıldı. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından Topkapı'daki Anıtmezar'da düzenlenen törene, Türkiye'nin dört bir yanından binlerce yurttaş katıldı.

Tören Kur'an-ı Kerim'in okunması ve dualarla başladı. Törende, Adnan Menderes ve onun gibi idam edilen arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ile Hasan Polatkan'a dualar edildi. Törende konuşan Adnan Menderes'in gelini, merhum Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes, yaşananların acı olduğunu anlattı. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. Türkiye'de artık ihtilallerin sorgulanır hale geldiğini, bunun da çok önemli olduğunu kaydetti. Menderes, "Aradan bunca yıl geçmesine karşın Türkiye demokrasi şehitlerini unutmadı. Menderes'e, her geçen yıl ilgi ve sevginin artarak devam ettiğini görüyoruz. Seçimle gelen seçimle gitmeliydi. Ne güzeldir 'Yeter söz milletin' sözü. Her şeyi içinde barındırıyor" dedi.

Akşam da Adnan Menderes için Sultanahmet Camisi'nde bir Mevlit okundu. Mevlit sırasında camiye sığmayan yurttaşlar, Sultanahmet Meydanı'nı da doldurdu... Bugün de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Menderes'in kabrini ziyaret etti. Eski Başbakan Adnan Menderes'in Anıtmezar'daki kabri başında dua eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, "Geçmişte yapılan tüm siyasi idamların cinayet olduğunu kabul etmemiz gerekir." dedi.

Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0