ÝÇÝMDEKÝ ÞEYTANI ÖLDÜRÜRSEN MELEÐÝ DE ÖLDÜRÜRSÜN!..

14 Mayýs 2010 15:54  

 

ÝÇÝMDEKÝ ÞEYTANI ÖLDÜRÜRSEN MELEÐÝ DE ÖLDÜRÜRSÜN!..

Mustafa Horasan’ýn 27 Nisan’da açýlan “Ýçimdeki Þeytaný Öldürürsen Meleði de Öldürürsün” adlý sergisine mutlaka gidin. Sergi, Pi Artworks Galeri 1 ve 2 ‘de 26 Mayýs 2010 tarihine kadar devam ediyor.

Pervin Mýsýrlýoðlu E.’nin gözüyle sergiden fotoðraflarý görmek için Mustafa Horasan albümünü týklayýn…

Ana galeride yer alan video, ses enstelasyonu, yerleþtirme, heykel ve tipografiden oluþan iþler çocukluktan baþlayarak karþýlaþtýðýmýz travmalar, gelenekler, ahlak deðerleri, din öðretileri, kanunlar, tüketim yönlendirmeleri ve bize doðruyu göstermeye çalýþan büyükler üzerinde yoðunlaþýyor.

Vitrindeki heykel ve tipografi yerleþtirmesi insanýn kendi içine yönelmesi ve insandaki iyilik – kötülük duygusundan bahsetmekte, içerideki video – ses enstelasyonu – heykel yerleþtirmesi ise insanlarý manipule eden ve yönlendiren þeylere vurgu yapýyor.

Galeri 2’de tüm mekaný kaplayacak 100x70cm kaðýt iþlerde ise yine ayný sorunlar etrafýnda dönen kelimeler, kavramlar ve konular yer alýyor.

Horasan’ ýn ÝÇÝMDEKÝ ÞEYTANI ÖLDÜRÜRSEN MELEÐÝ DE ÖLDÜRÜRSÜN sergisi ile ilgili söylemi ise:

“Büyük bir kolajýn parçalarýyýz. Çocukluktan baþlayarak karþýlaþtýðýmýz travmalar, gelenekler, ahlak deðerleri, din öðretileri, kanunlar, tüketim yönlendirmeleri, bize doðruyu göstermeye çalýþan büyükler... Yüce iktidar ve kapital, kendisini var etmek adýna milyonlarca yaþamý alt etmiþ ve hayatlarýn tükeniþinden palazlanmýþ bir yapý...

Dört yandan kuþatýlmýþýz. Doðuþtan kimliklerimizde ne olacaðýmýz belli. Korkutuluyoruz. Korku, en büyük silahý iktidarlarýn. Korkut ve yönet!

Grosmarket kapýlarýnda birbirimizi ezen, kampanyalarla bedavaya aldýðýmýzý sanan, metal kafesli market arabalarýný ve naylon poþetleri bizden istenen þekilde ve miktarda doldurmaya çalýþan zavallý tüketicileriz.

Büyük firmalar hayatlarýmýzý modelliyor. (“Mutlu bir hayat”, “Gelecek sizin”, “Özgürce Yaþa”, “Farklýlýðý hisset”) Bizim adýmýza bizi düþünen iktidarlar var.

1965 Aydýn, Karacasu’da doðan sanatçý 1986’da Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Ana dalý Özgün Baskýresim Bölümünü bitirdi. Almanya, Fransa, Hollanda, Ýspanya, Amerika ve Ýtalya’da sanatsal araþtýrmalar yaptý.

Yurtiçi ve yurtdýþýnda katýldýðý önemli sergileri arasýnda; 1990 yýlýnda Grand Palais’taki Paristanbul sergisi, 1995 yýlýnda New York’taki Türk Sanatçýlarý sergisi, 1999 yýlýnda Sharjah Bienali, 2007 yýlýnda Ýstanbul Modern’de Kesiþen Zamanlar sergisi, 2009 yýlýnda Ýstanbul Modern’de Yeni Yapýtlar, Yeni Ufuklar sergisi ve 2009 yýlýnda Berlin’de Ýstanbul Next Wave sergisi kapsamýnda Martin Groupius Bau vardýr.

Yurtiçi ve yurtdýþýnda özel koleksiyon ve müzelerde eserleri bulunan sanatçý, halen Ýstanbul’da çalýþmalarýný sürdürüyor.

Nisan ayýnda Londra’ da gerçekleþecek ikinci Sotheby’s Türk Çaðdaþ Sanatý müzayedesinde iki iþi bulunan sanatçý, 2010 Scope Basel Fuarýnda Pi Artworks tarafýndan temsil edilecek.

Pi Artworks Galeri 1 ve 2 ‘de Horasan ‘’ Ýçimdeki Þeytaný Öldürürsen Meleði de Öldürürsün’’ sergisi 26 Mayýs 2010 tarihine kadar devam ediyor.

Galeri 1 ve 2 Pazar hariç her gün 10:30 - 19:30 saatleri arasýnda gezilebilir.

(0212 293 71 03)

www.piartworks.com












 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0