Hongkong Film Panaroması başladı

19 Mayıs 2012 16:27  

 

Hongkong Film Panaroması başladı

İzmir Sinema Derneği, Hong Kong Ekonomi ve Ticaret Dairesi işbirliğiyle, Hong Kong’un yükselen sinemasından yedi filmlik bir seçki sunuyor.

İzmir Sinema Derneği, 18 – 24 Mayıs 2012 tarihleri arasında Hong Kong Ekonomi ve Ticaret Dairesi işbirliğiyle, Hong Kong’un yükselen sinemasından yedi filmlik bir seçki sunuyor. Seçkideki filmler arasında Berlin Film Festivali’nde Kristal Ayı ödülü alan ve 2010 yılında Çin’in en iyi 10 filmi arasına giren Gökkuşağından Yankılar (Sui Yuet San Tau), Hong Kong Film Ödülleri’nde en iyi film seçilen Efeler (Da Lui Toi) ve Hong Kong edebiyatında önemli bir yer tutan Liu Yichang’ın 1963 tarihli romanından uyarlanan Akşamcı (Jiu Tu) yer alıyor.

Tüm Filmler İzmir sinemasında gösterime sunuluyor.

HONG KONG FİLM PANORAMA - GÖSTERİM PROGRAMI

18 Mayıs 2012 Cuma 20:30

Gökkuşağından Yankılar (Sui Yuet San Tau)

Alex Law, 2010, 117´

1960’ların Hong Kong’unda geçen ve yönetmenin çocukluk anılarından yola çıkarak yazdığı film, bir işçi ailesinin öyküsünü anlatıyor. Film, okulunda popüler, atletik bir çocuk olan, ailenin en büyük oğlunun lösemiye yakalanmasıyla gelişen olayları izlerken Hong Kong’un geçirdiği sosyo-ekonomik değişimleri sınıf ayrımından tayfunlara, yolsuzluktan çaresiz hastalıklara birçok öğe üzerinden anlatıyor. Sanat yönetimi, set ve kostüm tasarımıyla övgü alan, fakir ama mutlu ve gururlu karakterleri, nostaljik atmosferiyle izleyicinin içini ısıtan bu melodram, Berlin Film Festivali’nin Generation kategorisinde Altın Ayı aldı ve 2010 Hong Kong Film Ödülleri’nden başarıyla döndü.

19 Mayıs 2012, Cumartesi 21:15

Aşk Hakkında Herşey (Duk Haan Chau Faan)

Ann Hui, 2010, 105´

Hong Kong’un önde gelen yönetmeninden mesajıyla feminist sayılabilecek bir kent hayatı filmi. Anita ve Sandra ilişkilerini bitirmiş iki sevgilidir, ancak eski arkadaşlarının hamilelikleri vesilesiyle sık sık karşılaşmaya başlarlar. Halen birbirlerini seven bu biseksüel çift ayrı ayrı hamile olduklarını fark ederler. Aşk Hakkında Herşey, hem bekar annelerin yaşadıklarıyla ilgileniyor, hem de lezbiyen ilişkileri ele alıyor. Erkek egemen düzene karşı duruşu, sempatik oyuncuları ve iyi gözlemlenmiş mizahıyla neşeli bir romantik komedi.

20 Mayıs 2012, Pazar 21:15

Efeler (Da Lui Toi)

Clement Sze-Kit Chen ve Chi-kin Kwok, 2010, 98´

2011 Hong Kong Film Ödülleri’nde “En İyi Film”, “En İyi Erkek Oyuncu” ve “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödüllerini kazanan film, dövüş sanatını konu alan, enerjisi yüksek bir komedi. Tapu işleri için uzak bir köye giden emlakçı Cheung, Mang’in işlettiği, eskiden Law’ın kung-fu okulu olan çay evine gelir. Law, ay evinin üst katında, otuz yıldır komada yatmaktadır. Ancak mekanın sahibi Pong’un salonu müteahhite vermeye çalışınca Law komadan uyanır. Ancak ne hafızası ne de aklı yerindedir; işler iyice karışacaktır. Efeler, eski bir film janrına Tarantino usulü bir saygı duruşu niteliğinde.

21 Mayıs 2012, Pazartesi 21:15

Hennessy Caddesi (Yut Mun Hinneisi)

Ivy Ho, 2010, 105´

Loi ve Oi-li aynı caddede çalışan iki tezgahtardır. Loi gösterişli annesiyle yaşayan 40’larında bir adam, Oi-li ise inatçı, güzel, kendi halinde bir kızdır. Aralarında, iyi niyetli akrabalar aracılığıyla, görücü usulü bir buluşma ayarlanır. Aslında ikisinin de aklında başka birisi vardır ve bu buluşmadan kaçmak için elinden geleni yaparlar, ancak sonra bir çok ortak noktaları olduğunu fark ederler. Günümüz Hong Kong’un kent yaşamına bakış atan bir romantik komedi.

22 Mayıs 2012, Salı 21:15

Akşamcı (Jiu Tu)

Freddie Wong, 2010, 106´

Sinema tarzıyla Avrupa arthouse filmlerine yakın duran Akşamcı, Liu Yichang’ın Çin edebiyatında önemli bir yer tutan, 1963 tarihli romanından uyarlama. Uzun zaman “filme aktarılamaz” denilen roman, Wong Kar-Wai’nin 2046 filminin de ilham kaynağı. Film, geçmişindeki acımasız savaş yıllarının hatırlarıyla baş etmek için kendini alkole veren yazar Lau’nun hikayesini anlatıyor. Entelektüel bir yazar olmasına karşın para kazanmak için erotik hikayeler yazmak zorunda kalan Lau, bir yandan etrafındaki kadınlarla ilişkiler yaşıyor. 1960’ların renkli Hong Kong setinde geçen filmin yönetmeni Wing, Hong Kong Film Ödülleri’nde “En İyi Yönetmen” ödülüne aday gösterilmişti.

23 Mayıs 2012, Çarşamba 21:15

İnsanlık Komedisi (Yan Gaan Hei Kat)

Hing-Ka Chan ve Janet Chun, 2010, 100´

Postmodern bir “iki kafadar” filmi. Başroldeki tetikçi Spring, ortağı Setting Sun ile iletişimi kaybeder. Bu sırada, yakın zamanda psikopat kız arkadaşından ayrılmış, başarısız bir senarist olan Soya ile Setting Sun’ın yolları kesişir. Bu rastlantılar sonucu kaderleri kesişen karakterler üzerinden bir komedi-aksiyon gelişir. Filmdeki karakterler sinefil olduklarından arka planda Audrey Hepburn veya “Jules ve Jim” dekorları karşımıza çıkar. Spring’in repliği, sinema tarihine göndermelerle dolu bu eğlenceli filmi güzel ifade ediyor: “Bir ahmağı öldürmek kolay, ama bir film düşkününü öldürmek çok zordur.”

24 Mayıs 2012, Perşembe 21:15

Ayrılık Kulübü (Fun Sau Suet Oi Nei)

Chun-Chun Wong, 2010, 104´

Gençlik filmleriyle tanınan yönetmenden ilişkiler üzerine bir film... Bir web sitesi, kullanıcılarına kaybettikleri ilişkilerini, ayrıldıkları sevgililerini kazanma şansı sunar. Ancak bunun için kullanıcıların önce başka mutlu bir çiftin ilişkisini bozmaları gerekir. Modern ilişkiler ve sorunları üzerine sözü olan; el kamerasıyla, kişisel bir belgesel tarzında çekilmiş bu film özellikle genç izleyicilerin ilgisini çekecek.

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0