Hidroelektrik santralinde facia

17 Ağustos 2009 15:48  

 

Hidroelektrik santralinde facia

Sibirya'da bulunan hidroelektrik santralinde meydana gelen kazada en az 8 kişinin öldü, 68 kişi kayıp

MOSKOVA - Başkent Moskova'ya 3 bin kilometre uzaklıktaki, Sibirya'nın Haskaya Bölgesi'nde bulunan Sayano-Shushenskaya hidroelektrik santralinde, yerel saatle 08.15 (TSİ 03.15) civarında meydana gelen kazada, trübünlerin bulunduğu bölüm duvarların yıkılmasıyla sular altında kaldı.

Acil Durumlar Bakanlığının bölgedeki bürosundan bir yetkili, kazada ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğünü, 11 kişinin yaralandığını belirtti.

Yetkililer ayrıca, bir saat içinde duvarın onarılmasına rağmen, kaza bölgesinde yer alan 68 kişinin kayıp olduğunu açıkladı.

'ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR'

Santrali işleten RusHydro şirketi yetkilileri ise ölü sayısının daha da artabileceğini söyledi. Şirket adına yapılan açıklamada, kaza sonucu hasar gören veya su basan yerlerde insanların bulunabileceğini kaydedildi.

Rusya'nın en büyük hidroelektrik santrallerinden biri olan Sayano-Shushenskaya, bölgede bulunan çelik ve alüminyum fabrikaları ile çevredeki yerleşim alanların elektrik ihtiyacını karşılıyordu. Bölgede elektrik kesintileri yaşanıyor.

Kaza sonrasında, santralin kurulu olduğu Yenisey Irmağı'nın taşacağı ve barajın yıkılacağı söylentileri yayılırken, Acil Durumlar Bakanlığı yetkilileri böyle bir riskin bulunmadığını açıkladı. 

Radikal.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0