Hem sokakta hem sarayda

18 Mart 2012 02:50  

 

Hem sokakta hem sarayda

BDP, izin verilmemesine rağmen 127 merkezde bugün Newroz'u kutlayacak. Çırağan’daki Newroz resepsiyonunda ise Kürt arpist Tara Jaff konser verecek

Kürt burjuvazisini bünyesinde toplayan Güneydoğu İşadamları Derneği (GÜNSİAD) tarafından bugün akşam İstanbul’da Çırağan Sarayı’nda Newroz resepsiyonu verilecek.

İlk kez Çırağan Sarayı’nda Newroz kutlaması gerçekleştiriliyor. Newroz kutlamasına davet edilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katılımla ilgili olumlu veya olumsuz bir cevap vermezken, Hükümet kanadından Tarım Bakanı Mehdi Eker ve Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu kutlamaya katılacak. AKP’den netleşen bir diğer isim de Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu. CHP’den ise Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Aydın Ayaydın ve Umut Oran katılımı kesinleşen isimler arasında. Kutlamaya BDP’den de yüksek katılım bekleniyor. Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Şerafettin Elçi, Sırrı Sakık ve Meral Danış Beştaş da katılanlar arasında yer alıyor. Resepsiyona TÜSİAD, TUSKON’dan üst düzey yöneticilerde katılacak

250 davete 380 katılım

GÜNSİAD Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, konuyla ilgili Taraf ’a yaptığı açıklamada, 250 kişilik davetiye gönderdiklerini ancak katılımın 380 kişiden fazla olacağını belirtti. Bedirhanoğlu şunları söyledi: “Resepsiyona davet ettiğimiz Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan bir dönüş olmadı. Ancak hükümet ve muhalefetten katılacaklarını söyleyen çok kişi var. Siyasetçiler dışında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sanatçılardan dünyaca tanınan Arpist Tara Jaff, Mahsun Kırmızıgül ve Seher Dilovan, yazar İsmail Beşikçi ve çok sayıda köşe yazarı ile medya yöneticisi katılıyor.” Bedirhanoğlu, amaçlarının birlikte yaşama duygusunu güçlendirecek, barışı da kalıcı hale getirecek bir ortaklaşmayı yaratmak olduğunu söyledi.

Çırağan, Güneydoğu yemeği yapamadı

Resepsiyonda misafirlere Güneydoğu mutfağından yemekler sunmayı düşündüklerini söyleyen Bedirhanoğlu, “Misafirlerimize kendi mutfaklarımızdan yemekler sunmayı düşünüyorduk ancak Çırağan mutfağı Kürt yemeklerini iyi bilmiyor. Biz de bu isteğimizden vazgeçmek zorunda kaldık” diye konuştu. Çırağan Sarayı’ndaki etkinlikte dünyaca tanınan Kürt arpist Tara Jaff da bir konser verecek.

Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0