Hedef göstermek serbest!

09 Ocak 2013 13:20  

 

Hedef göstermek serbest!

Ahmet Altan ve ailesini hedef gösteren Akit gazetesine savcılık takipsizlik kararı verdi

Yeni Akit gazetesinde yer alan “Altan Ailesi PKK’ya hizmet ediyor” başlıklı haber hakkında savcılık takipsizlik kararı verdi.

Yeni Akit gazetesinin 6 eylülde Yiğit Doğaner imzasıyla “Altan Ailesi PKK’ya hizmet ediyor” başlığıyla yayımladığı haberinin yanısıra “Savcı Miroğlu az bile söylemiş de diyebilir”, “Taraf kimin Taraf’ı” ve “Ermenilere de Taraf” haberleri aleyhine Taraf gazetesi ve Altan ailesi avukatları suç duyurusunda bulunmuştu.

Avukatlar, müvekkillerinin hedef gösterildiğini söyleyerek Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na; Yeni Akit yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu, habervaktim.com adlı internet sitesi ve hakkında şikâyetçi oldu.

Suç duyurusunu değerlendiren Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Nevin Özkan, “haberlerde basın özgürlüğü çerçevesinde ifade özgürlüğü sınırları içinde kalındığına, şüpheliler hakkında söz konusu suçun unsurları oluşmadığından kovuşturmaya olmadığına” karar verdi.

Taraf ’ın avukatı Veysel Ok ise karara bir hafta içinde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurularak itiraz edileceğini dile getirdi.

Taraf

Son Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2013 00:29

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0