Hayvanseverler Bursa'da bir kesimhanede vahşice katledilen anne ve yavrusu için ayaklandı

24 Ağustos 2009 02:31  

 

Hayvanseverler Bursa'da bir kesimhanede vahşice katledilen anne ve yavrusu için ayaklandı

Bursa'daki kesimhanede vahşice katledilen ANNE ve YAVRUSU ile ilgili olarak hayvanseverler ayağa kalktı. Bursada özel şirkete ait bir mezbahada (!) hamile inek ve yavrusunun katledilmesi görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde hamile bir inek ve karnındaki yavrusunun vahşice kesilmesi yer alıyor.

Bu tür vahşetlerin engellenmesi için hayvana kötü muamelenin KABAHATLER KANUNUNDAN çıkartılıp Türk Ceza Kanunu kapsamına girmesi gerektiğini dile getiren Haytap yetkilileri, çok az sayıda milletvekilinin bu konuya destek verdiğini bildirdi. 

Ne yazık ki, Bursa'daki kesimhane gibi Türkiyenin her yerinde binlerce kesimhane olduğunu ve onların bu kesimhaneden bile daha kötü koşullarda kesim yaptıklarını vurgulayan yetkililer, kesimhane olmayan yerlerde ise bodrumlarda veya arka bahçelerde kör bıçaklarla acemilerin elinde kesilen hayvanların olduğunu belirtiyor.

HAYTAP tarafından bu konuyu takip etmekle görevli olan İl Tarım Müdürlüklerinin görevlilerini yerinden kaldırıp kesimhaneleri denetlemeleri için yoğun bir yazışma ve arama kampanyası başlatıldı.

Haber ve video görüntüleri için tıklayın lütfen:

İşte Denetimsizlik İşte Vahşet ! Resmi Kurumlar Görev Başında Mı?

http://www.haytap.org/index.php?option=com_content&view=article&id=2120:iste-denetimsizlik-iste-vahset-resmi-kurumlar-gorev-basinda-mi&catid=17:haberler&Itemid=6180

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0