Hayvanların da vekili olunuz

18 Şubat 2009 22:47  

 

Hayvanların da vekili olunuz

Hayvan Hakları Federasyonu, hayvanlara kötü muamelenin önlenmesine yönelik cezaların ağırlaştırılması için milletvekillerine mektup gönderdi 

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), hayvanlara kötü muamelenin önlenmesi ve kötü muamelede bulunanların hapis cezasına çarptırılması için milletvekillerine mektup göndererek destek istedi. 

Antalya Varşak'ta geçen mayıs ayında bulunan toplu hayvan mezarlarının ardından, hayvanseverleri çileden çıkaran bir başka iddia da aralık ayında Sivas Cehennem Deresi'nden gelmişti. Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Sivas Temsilcisi Nurten Tezer, 600 tane köpek öldürülerek bu bölgeye bırakıldığını öne sürmüştü. Bir hafta önce ise Ardahan'da sokak köpeklerinin yakılması ve leşlerinin sokaklara bırakılması fotoğraflarla yer almıştı yayın organlarına... 

Bunlar ve bunlar gibi örneklerle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de önüne geçilemediği anlaşılan hayvan katliamlarına son vermek için HAYTAP, bu kez desteği milletvekillerinden istedi. Dernek Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, milletvekillerine gönderdiği mektupta, hayvanlara kötü muamelenin, Kabahatler Yasası kapsamından çıkarılarak suç kapsamına alınmasını, hayvanlara işkence edenlerin hapis cezasına çarptırılmasını ve sokak hayvanı sorununa çözüm getirilmesini öngören yasa tekliflerinin bir an önce yasalaştırılmasında yarar gördüğünü belirtti.

"Kanun, teşvik ediyor"
Türkiye'de de bu konudaki ilk somut adımın, Hayvanları Koruma Kanunu olduğuna işaret eden Şenpolat, mektubunda, "Ancak yürürlüğe girdiği 2004'ten bugüne kadar yasa ve yönetmeliğin, hayvanların korunmasına katkısı bir yana tam tersine toplu katliamları, hayvana tecavüzü, işkence ve her türlü kötü muameleyi teşvik ettiği görülmüştür" dedi. 

Söz konusu tekliflerinin partiler, inançlar üstü olduğunu söyleyen Şenpolat, mektubunu “Siz vekillerimizin destekleriyle Türkiye'de hatta dünyada bir ilki gerçekleştirelim. Dünyada ilk defa bir hayvan hakları yasası, bir meclisin tüm üyelerince kabul edilsin” diye bitirdi. 

Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0