HAYTAP 2 Yaşında! Koca Bir Çınar Gibi Kök Salıyor...

09 Temmuz 2010 12:39  

 

HAYTAP 2 Yaşında! Koca Bir Çınar Gibi Kök Salıyor...

9 Temmuz 2008 tarihinde kurulan HAYTAP, bu hafta ikinci yaşını dolu dolu gururla ve başarıyla geçen günlerin ardından kutluyor. Konu ile ilgili olarak Haytap Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklama şöyle:

"İnternet ortamında dışarıya kapalı bir basit bir grupken doğru insanların bir araya gelmesi ile Türkiye'de hayvan haklarının savunulması açısından bir kilometre taşı oldu. Kimsenin bir araya gelemeyeceğini tahmin ettiği hayvan hakları savunucularının aslında doğru insanlarla ve doğru sistemle, lokomotif bir ekiple çalışılldığı zaman iki yıl gibi kısa zamanda 16 dernek, 80e yakın resmi temsilci ve yüzlerce gönüllüsü ile tüm ülkede adından bahsetti.

Birçok sesi, dili olmayan hayvan dostumuzun sesi oldu, derdini anlattı. Havuzlardaki hapis yunuslardan, bakımevlerindeki terkedilmiş köpeklere, yaban hayatındaki canlılardan, su havzalarındaki göçmen kuşlara, deney merkezlerindeki hayvanlardan, kürkleri için yok edilen bir çok can için sadece ulusal çapta değil uluslararası çapta da bir çok çalışmada yer aldı, takdir kazandı. Açtığı davalar, görsel ve yazılı basındaki ciddi ve ısrarlı bir şekilde gündeme getirdiği konular, afişler, halkla ilişlkiler çalışmaları, okullardaki eğitimler taraflı tarafsız herkes tarafından takdir kazandı.

Bir çok farklı türde hayvanın hakkının savunulması ve bu savaşın kazanılması için güçlü bir sivil toplum örgütlenmesinin ilk yapı taşları HAYTAP ile gerçekleşti ve halen de kuruluş süreci devam ediyor. Günü kurtarma çalışmaları ya da yazışmaları yerine, ancak birlikte çıkacak güçlü bir ses ile makro çalışmalar ile çözümün bir parçası olabileceğini, bugüne kadar eğitmiş olduğu onlarca kişi ile daha da belirginleştirdi.

Bizleri bugünlere getiren, bizlere inanan tüm destekçilerimizi, gönüllülerimizi ve özellikle temsilcilerimizi ONLAR adına tekrar kucaklıyoruz."


 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0