Hasta çocuklar yararına oyun

16 Şubat 2009 16:04  

 

Hasta çocuklar yararına oyun

BORNOVA’da kurulu Prof. Dr. Üstün Dökmen Küçük Şeyler Anaokulu minikleri, Lösemili Çocuklara Yardım Vakfı yararına düzenlenen tiyatro oyununu izledi. Bornova Uğur Mumcu Kültür Sanat Merkezi’nde, Murat Karamanoğlu tarafından yazılan ‘Deniz Temiz’ isimli çevreci çocuk oyunu sahnelendi.

Cafer’in hataları

Denizleri kirletmeyi kendine görev edinen kötü Cafer ile yardımcısının buldukları her şeyi denize atmaları ve kirletmelerine deniz canlılarınca tepki göstermesini içeren oyunu büyük bir dikkatle izleyen minikler, zaman zaman tepkilerini bağırarak dile getirdi. 

Zaman zaman oyunun içinde de yer alan minikler, kötü Cafer’in hata yaptığını anlayıp gönüllü olarak denizleri korumak için söz vermesini de büyük coşkuyla karşıladı.

Çocuklar çok bilinçli

Küçük Şeyler Anaokulu kurucusu Selami Korkmaz, Prof. Dr. Dökmen’in okul öncesi eğitim konusunda uygulamaya koyduğu programların yanı sıra çocukların yaşamın gerçekleriyle de tanışmaları konusunda aktivitelere katıldıklarını söyledi. Korkmaz, çocukların çevre bilinci açısından çok duyarlı olduklarını belirtti. 

Hurriyet.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0