Güney Ege'de dereceler 40'ı gösterdi

21 Haziran 2011 15:30  

 

Güney Ege'de dereceler 40'ı gösterdi

Türkiye güneşli ve sıcak bir hafta yaşıyor. Marmaris'te termometreler öğle saatlerinde 40 dereceyi gösterdi. Yarın Marmara ve Ege’de sıcaklık gölgede 30 ila 36, Güneydoğu’da ise 36 ila 38 derece arasında değişecek.

İSTANBUL - Güney Ege'de etkili olan yağışların ardından hava sıcaklıkları artmaya başladı. Marmaris ilçe merkezindeki termometreler öğle saatlerinde 40 dereceyi gösterdi. İlçede hafta sonu hava sıcaklıkları 37 ila 40 derece arasında değişecek.

Bodrum, Marmaris ve Fethiye'de hava sıcaklıklarının artmasıyla vatandaşlar ve turistler deniz kenarlarına akın etti.

Çeşme, Bodrum, Kuşadası boyunca rüzgarlar kuvvetleniyor. Sıcaklığın çok arttığı bugünlerde az da olsa serinlik verecek. Gölgede İzmir 34, Muğla 37 derece.

Akdeniz ve Güneydoğu'da yazın en sıcak günleri yaşanıyor, sıcaklık Antalya'da 38 derece, nem düşük, orman yangını riski artıyor. Gaziantep 35, Şanlıurfa 38 derece.

İSTANBUL POYRAZLA SERİNLEYECEK
Yarın İstanbul güneşli, sıcaklık gölgede 29 derece, perşembe günü 30'lu değerleri geçecek ama 3 gün kuvvetli poyraz serinlik sağlayacak.

Marmara hızlı bir şekilde ısınırken, rüzgarlar da kuvvetleniyor. Yarın gölgede sıcaklık 30-32 derece, perşembeden cumartesiye kadar 3 gün haftanın en sıcak günleri olurken, pazar günü serinleme ve yağış gelebilir.

İÇ ANADOLU'DA EN SICAK GÜN CUMARTESİ
İç Anadolu yağmursuz, güneşli bir hafta geçiriyor. Sivas 26, Eskişehir 29, Konya 32 derece. En sıcak gün cumartesi olacak.

Doğu Anadolu güneşli ve sıcak ama rüzgarlar sertleşiyor, Erzurum 23, Malatya 32 derece.

Batı Karadeniz'de açıyor, yağmur Ordu-Rize arasında çok hafif yağabilir. Sıcaklık Bolu'da 25, Samsun'da 26 derece, yarından sonra 30 dereceyi bulacak.

ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0