'Görünmeyen'in gişesi Van’a

11 Kasım 2011 14:16  

 

'Görünmeyen'in gişesi Van’a

Önce 7.2’i, ardından 5.6… Peşpeşe deprem ve acılarla sarsılan Van’a tüm Türkiye’den uzanan yardım eline bu hafta vizyona giren bir film de katıldı.

‘Hazal’, ‘At’, ‘Bekçi’, ‘Su da Yanar’, ‘Balalayka’ gibi filmlerle tanınan ve Eylül ayında gerçekleştirilen Altın Koza Film Festivali’nde yaşam boyu onur ödülüne layık görülen usta yönetmen Ali Özgentürk 11 Kasım’da vizyona giren ‘Görünmeyen’ filminin iki haftalık gişe gelirini Van depremzedelerinin ihtiyaçlarına bağışladı.

Özgentürk filme, dedesinin elli yıl önce günlüğüne yazdığı satırlardan yola çıkarak dönemin en parlak klasik müzik bestecilerinden Macar Béla Bartók’un 1930’lu yıllarda Türk müziğini keşfetmek için Anadolu’ya yaptığı zorlu yolculuğu ve bu yolculuğun günümüze yansımalarını aktarıyor.

İkinci dünya savaşına geri sayım yıllarında Avrupadaki baskıcı ve milliyetçi akımların Türkiye’ye yansımalarını ve 30’lardan başlayarak günümüze kadar bu siyasi atmosferin iz düşümlerini dokunaklı insan öyküleriyle sergileyen filmde Macar besteci Bartók’un bu yolculuğu, farklı kültürlerden gelen ve evlilik arifesindeki Recep ve Ebru’nun bilmedikleri ortak geçmişleriyle yüzleşmelerine de sebep olacaktır.

Ahmet Mekin’e İstanbul Film Festivali’nde en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü kazandıran filmde ünlü besteciyi dünyaca ünlü Alman oyuncu Udo Kier canlandırıyor.

Ünlü aktör Halil Ergün’ün konuk oyuncu olarak yer aldığı filmde Cannes Film Festivalinde jüri özel ödülü alan yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın “Bir Zamanlar Anadolu’da” filminin başrol oyuncusu Muhammet Uzuner, dünyaca ünlü oyuncu Udo Kier, Gürgen Öz, Ahmet Mekin, Hakan Eratik, Sezen Eray, ünlü şarkıcı Kubat rol alıyor.

ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0