Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve kuvvet komutanları istifa etti....

29 Temmuz 2011 21:08  

 

Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve kuvvet komutanları istifa etti....

Darbeciler temizleniyor... Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner, Yüksek Askeri Şura toplantısı öncesi bir araya geldi. Yapılan üçlü toplantının ardından, Hükümetin Ergenekon tutuklularının 'terfi ettirilmemesi' konusunda ısrarı üzerine Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner istifa etti. Ardından da diğer kuvvet komutanlarının istifa ettikleri açıklandı...

YAŞ tartışmalarının yanı sıra, TSK'nın yeni anayasa içinde şu anki konumunu koruyamayacağı, bunun sorumlusunun da Koşaner'in olacağı Karargâh çevrelerinde Genelkurmay Başkanı üzerine baskı oluşturmuştu. Orgeneral Koşaner ile kuvvet komutanlarının emekiliklerini istemelerine Avrupa Parlamentosu’ndan değerlendirme geldi. Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten; "Türkiye, demokratik kurumların askeri kararlar üzerinde denetim sahibi olduğu daha demokratik bir ülke haline geliyor" dedi.

Koşaner'le birlikte kara, deniz ve hava kuvvetleri komutanları da istifasını açıkladı. Jandarma Genel Komutanı'nın istifasına ilişkin bir bilgi yok.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in istifasının ardından Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay da istifa etti.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) bu durumda Pazartesi günü Genelkurmay Başkanı Koşaner olmadan toplanacak.

Genelkurmay Başkanı Org. Koşaner, görevi geçen yıl İlker Başbuğ'dan devralmıştı.

Sesonline.net

Son Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2011 22:32

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0