Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde yüzlerce köpek acımasızca katledildi

06 Haziran 2009 16:51  

 

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde yüzlerce köpek acımasızca katledildi

HAYTAP tarafından hem belediyeye ait bir kamyonetin arkasında hem de Oğuzeli çöplüğünde büyük-küçük, anne-yavru demeden yüzlerce yeni öldürüldüğü belli olan köpekler tespit edildi. 

HAYTAP yaptığı yazılı açıklamada Oğuzeli Belediyesi’nden konu ile ilgili olarak ciddi bir soruşturma açılmasını talep etti. Açıklamada şunlar yer aldı;

1. Acilen, olay yerine bizzat denetim için valiliğinizce müfettiş gönderilmesi, jandarma denetiminde çöplerin kaldırılarak altındaki köpek ölülerinin tespit edilmesi, fotoğrafta görülen kamyoneti kullanan belediye görevlilerinin ve olayı resimleyen kişilerin de ifadelerinin alınmasını içeren ciddi bir soruşturma açılmasını talep ediyoruz.

2. Belediyenin köpekleri Büyükşehir barınağına götürdüğü iddiasının BELGELERLE ispatının istenmesi ve bu belgelerin tarafımıza da ibraz edilmesini istiyoruz.

3. Oğuzeli Kaymakamlığı bünyesinde, yasa gereği olan "Hayvan Haklarının Korunması Kurulu" oluşturulmasını, ilçede olmayan kısırlaştırma ve bakım merkezinin yapılmasını talep ediyoruz. Bu merkez yapılmadikca, bu utanç verici cinayetler devam edecektir.

Taleplerimize ilişkin tarafımıza 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi ve cevap verilmesini saygılarımızla bilgilerinize arz ediyoruz.

Nesrin Çıtırık
HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Üyesi
DOHAYKO Genel Sekreteri 

   

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0