Flaş! Kulislerde bomba iddia: Kocaoğlu'ndan büyük rest!

11 Şubat 2014 13:32  

 

Flaş! Kulislerde bomba iddia: Kocaoğlu'ndan büyük rest!

PM öncesi MYK’dan sızan liste İzmir’de büyük tepkilere neden oldu. Başkan Kocaoğlu’nun Konak başta olmak üzere Karşıyaka, Bornova, Çiğli ve Dikili gibi ilçelerde aday gösterileceği açıklanan isimleri ‘kabul edilemez’ gördüğü ve itirazlardan sonuç çıkmazsa adaylıkta çekilme kararı bile alabileceği konuşuluyor!

CHP’de İzmir’den 18 ilçe belediye başkan adayının belli olacağı kritik Parti Meclisi toplantısı öncesi yapılan Merkez Yürütme Kurulu zirvesinin ardından sızan liste İzmir’de büyük kriz yarattı!

Kritik süreci İzmir’den takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun şekillenen listeden oldukça rahatsız olduğu bildirildi. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun bizzat referans Eski Baro Başkanı Sema Pekdaş’ın Konak’tan Karşıyaka’ya kaydırılması, Çeşme, Bornova, Çiğli ve Dikili’nin de aralarında bulunduğu 5-6 ilçede gösterilen irade için itiraz kararı aldığı öğrenildi.

2009’DAKİ GİBİ!
Buna göre CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in başını çektiği PM İzmir grubuna bu 5-6 ilçe için itiraz edecek. Gece geç saatlere kadar sürmesi beklenen PM toplantısında yapılacak itirazlardan sonuç alınmazsa 2009 yerel seçimlerinde yaşanan büyük krizin tekrarlanması olası… Zira o dönem Urla için Selçuk Karaosmanoğlu için ısrarını adaylıktan çekilme noktasına getiren Başkan Kocaoğlu’nun kefil olduğu Pekdaş’ın kaydırılması ekseninde yeniden böyle bir rest çekebileceği konuşuluyor!

PEKDAŞ GERİ ÇEVİREBİLİR!
Bu arada geride kalan günlerde Gaziemir, Balçova ya da Karşıyaka’ya kaydırılacağı iddialarına net yanıt vererek CHP’yi Konak’tan aday olmak için seçtiğini duyuran Sema Pekdaş da Karşıyaka’dan aday gösterilmesi durumunda geri çekilme sinyali verdi. Pekdaş’ın kararın kesinleşmesinin ardından bir durum değerlendirmesi yaparak görevi reddedebileceği öğrenildi.

Öte yandan MYK’dan sızan isimlere lokal anlamda da büyük tepkiler var! Sosyal medyada parti örgütlerinden yola devam kararı alınan 6 başkan dahil öne çıkan18 isim için Genel Merkeze eleştiri yağıyor.

Karşıyaka'da Sema Pekdaş'ın aday olarak gündeme gelmesinden sonra Cihan Türsen ve Cevat Durak destekçileri ayrı ayrı toplantılarda bir araya geldi. Pekdaş'ın adaylığına karçı çıkanlar sosyal medya üzerinden kampanya başlattı. Yine Çiğli'de Aziz Buğa'ya tepki gösteren isimler genel merkezi telefon yağmuruna tuttu.

BUCA'DA OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI
Buca'da Levent Piriştina'nın isminden sonra da aday adayları bir araya geldi. İlçede düzenlenen toplantıya Oktay Gökdemir, Necip Baday, Güngör Kaya, Zekiye Seda Sönmez, Levent Köstem, Öner Osmanoğulları ve Filiz Yaşar katıldı. İşleri nedeniyle katılamayan birçok aday adayı da temsilci gönderdi.Toplantıda Piriştina'nın Buca ile ilgisin olmadığı, ilçeyi kucaklayamayacağı ifade edildi.

Habertürk

09.02.2014

Son Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2014 14:03

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0