Firar ettikleri ülkelerin istihbaratýnda çalýþan FETÖ'cüler teþhir edilmeyecek mi? - Fuat UÐUR
03 Mart 2022 13:16
Devletimizin tüm kurumlarýna 40 yýldan beri sýzan FETÖ’cülerin büyük bir kýsmý, 15 Temmuz darbe giriþiminin ardýndan kamudan ihraç edildi. Hatýrý sayýlýr oranda bölümü de tutuklandý ve yargýlandý. Lâkin dünyada eþi az bulunur bu “canlý türü”nün hatýrý sayýlýr bir popülasyonu da firar etmeyi baþardý ve onlarý yýllar boyu besleyen sahiplerinin kucaklarýnda aldýlar soluðu.
Bugün “dost ve müttefiklerimiz” olan Avrupa Birliði ülkeleri ile ABD’deki FETÖ’cüler öylesine pervasýz ve fütursuz ki, sahibinin tasmasýndan havlayan köpek gibi sürekli diþlerini gösteriyorlar ülkemize. Ama iþin daha vahim tarafý, 15 Temmuz öncesi Türk Silahlý Kuvvetleri ve Millî Ýstihbarat Teþkilatý gibi kritik kurumlarýmýzda “görev” yapan FETÖ’cülerin, firar ettikleri ülkelerin devlet kurumlarýnda “memur” olarak istihdam edilmeleri. Yabancý ülkelerin FETÖ'cüleri hangi kurumlarda çalýþtýrdýklarý da belli; Ordu ve Ýstihbarat. Örneðin Almanya’da Alman Ordusu ve dýþ istihbarat teþkilatý BND.
ABD’de durum biraz daha farklý. FETÖ’cüler zaten Türkiye’deyken de CIA ve Pentagon’a baðlý çalýþtýklarý için, firar ettiklerinde onlarý bekleyen makamlar bu kurumlarda hazýrdý...
Bunlarý anlatýyorum, çünkü geçtiðimiz gün aldýðým bir bilgi beni ziyadesiyle endiþelendirdi. MÝT’in içine sýzmýþ olan ve 15 Temmuz sonrasý yurt dýþýna kaçan bir FETÖ’cü istihbaratçýnýn, firar ettiði ülkenin istihbarat teþkilatýnýn “Türkiye masasý”nda göreve baþladýðý bilgisini aldým. Hem TSK, hem de MÝT’in FETÖ’cülerden arýndýrýlmaya baþladýktan sonra yeniden yapýlandýrýldýðýný ve kodlamalarýnýn deðiþtirildiðini tahmin ediyorum. Daha doðrusu umuyorum ama yine de bu tür “eleman”larýn yabancý istihbarat servislerinde ve askerî kurumlarýnda çalýþýyor olmalarý bizim açýmýzdan ciddi bir risk.
Bu yüzden, baþlýkta da ifade ettiðim gibi FETÖ’cü firarilerin tamamý, nerelerde çalýþtýrýlýyorlar ve yaþatýlýyorlarsa Türk medyasýnda ve sosyal medyada teþhir edilmeliler.
Eðer FETÖ’cülerin Türkiye’deki kritik kurumlara kimin referansýyla yerleþtirildiðinin ortaya çýkmasý ve zülfüyâre dokunacak olmasýysa sýkýntý, bu önemsiz. Geçmiþte kimler nerelere yerleþtirilmedi ki… Referansý ayrýca gizli olarak incelemeye tabi tutulur o ayrý bir þey, ama dediðim gibi tali bir mesele.
Mühim olan bundan sonrasý.
ByLock’tan daha sonuç alýcý FETÖ’cü avlama yöntemi devrede
Üç gün evvelinin haberi. Ukrayna-Rusya çatýþmalarýnýn hengâmesi arasýnda kaynayýp gidiyor ama çok önemli.
Ýstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda, TSK’ya özel kodlama sistemiyle giren 31 þüpheli gözaltýna alýndý. Verilen bilgiye göre FETÖ’nün TSK için personel alýmýnda, aday numaralarý ve T.C. kimlik numaralarýnda özel bir kodlama yaptýðý ve kendi üyelerini bu kod sayesinde belirleyerek Harp Okullarýna aldýðý belirtildi. FETÖ bu yöntemle kendi adamlarýna mülakat için özel aday numaralarý verdi ve bu numaralarýn T.C. kimlik numarasý ile özel bir þifre oluþturmasý saðlandý. Emniyet, 2011, 2012; 2014, 2015 yýllarýndaki Deniz Harp Okulu askerî personel alýmýnda ve Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu 2012, 2014, 2015, 2016 yýlý mülakat sözlü sýnavlarýnda bu yöntemle, çok sayýda FETÖ üyesinin askeriyeye alýndýðýný tespit etti.
Bu operasyon ve sebebi beni epey rahatlattý ve mutlu etti.
5 Aralýk 2019 tarihinde “FETÖ’nün kodlama sisteminin kaynaðý MERNÝS mi?” baþlýðýyla bir yazý yayýnlamýþtým.
Orada da anlattým. 2019 yýlý Ekim ayýnda bir FETÖ itirafçýsý, Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu’nun 2013 yýlýndaki mülakat komisyonunda yer aldýðýný belirterek, personel alýmlarýnda örgüt elemanlarýnýn kodlama sisteminin nasýl yapýldýðýný anlatmýþtý. Ýtirafçýnýn mülakata alýnan örgüt elemanlarýna aday ve kimlik numaralarýyla örgütsel bir kodlama yapýldýðýný ve bu kodlama sayesinde onlara yüksek notlar verilerek iþe alýndýðýný anlattý.
Ýtirafçýnýn verdiði bilgiye göre aday numaralarýnýn 2’nci ve 3’üncü hanelerindeki rakamlarýn toplamý 9, 10, 11 ve 12 olan þahýslar ÖRGÜT mensubuydu.
Ýstanbul Cumhuriyet Savcýlýðý, bu itiraftan yola çýkarak örgütün bugüne kadar ORTAYA ÇIKMAYAN BÝR YÖNTEMÝ olduðunu deþifre etmiþti. Savcýlýk bunun üzerine 2013 yýlýnda sýnavý kazanan kiþilerin aday ve kimlik numaralarý üzerinde Kriptoloji uzmanlarýna inceleme yaptýrarak bir bilirkiþi raporu hazýrlattý.
Þimdi o çalýþma üzerinden gidilerek hýrsýzlýkla sýnavlarý “kazanan” FETÖ’cüler tek tek tespit ediliyor. Dikkat ederseniz geçen hafta gözaltýna alýnanlarýn tamamý da FETÖ’cü itirafçýnýn verdiði bilgilerden yola çýkýlarak Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu’ndan.
Bu yöntem diðer askerî okullarda da uygulandý. Çözmek öyle kolay deðil ama söz konusu kodlama sistemini sürekli gündeme getiren Elektronik Yüksek Mühendisi Ayhan Þahin o zaman bir YÖNTEM önermiþti:
“Evet, T.C. kimlik numaralarý ve sýnava giren kiþilerin aday numaralarýný harmanlayarak bir kodlamayý elle yapmak yýllar sürebilir ama eðer MERNÝS dediðimiz e-Devlet veri tabaný kullanýlýrsa birkaç baytlýk varyasyonla tüm kurumlarýn mensuplarý listelenebilir ve örgüt mensuplarý da þifrelenebilir.
Bu nedenle MERNÝS projesindeki 2004, 2007, 2010, 2011’deki back up verilerini bir grupta, 2012, 2014, 2016 ve 2017 verilerini de bir baþka grupla karþýlaþtýrmalý tablolar hâlinde deðerlendirmek gerekir.”
Dediðimiz gibi, sinekleri öldürerek deðil, bataklýðý kurutarak mücadele edilmeli.
Fuat UÐUR
turkiyegazetesi.com.tr
03.03.2022