Fevziye Cengiz duruşmasında takipsizlik kararı

16 Şubat 2012 13:08  

 

Fevziye Cengiz duruşmasında takipsizlik kararı

Karabağlar Karakolunda polis memurları tarafından dövüldüğü kamera kayıtlarına yansıyan Fevziye Cengiz’le ilgili davasının ilk duruşması sabah saat 9’da, İzmir Adliyesi 17.Sulh Ceza Mahkemesinde yapıldı.

Yaklaşık yarım saat süren duruşmada kimlik tespitleri yapılıp, savcılığın iddianamesine göre davanın Asliye Cezada açılması gerekliliği nedeniyle takipsizlik kararı verildi. Bir sonraki duruşma 22 Şubat 2012 tarihinde saat 9’da yapılacak.

Duruşma sonrasında Cengiz’in avukatı Hanife Yıldırım şu açıklamayı yaptı;

"Hakim, tehdit yönünden görevsizlik kararı verdi. İşkenceyle ilgili değerlendirmede bulunmadı.

Biz, işkence suçu olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle de bu davanın Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesi gerekiyor. Yeni mahkemede de bu konudaki itirazlarımızı sürdüreceğiz, delillerimizi sunacağız."

Yargılanan dört polis memurunun avukatlığını üstlenen Tolga Yurdakul ise açıklamasında özetle şunları söyledi;

"Müvekkillerim üzgün ve pişmanlar. Bir anlık öfke ile bu durum olmuştur. Sosyal paylaşım sitelerinde, özellikle facebookta gereksiz, haksız hakaretler var, hepsiyle hukuki mücadeleye gireceğiz, artık biz de susmayacağız."

Yurdakul’a soru sormakta israr eden bir kişiye haberciler müdahale ederek, gazeteci olmadığı için soru sormaya hakkı olmadığını söylediler.

Saat 11’de Özge Yolcu’nun okuduğu İzmir Kadın Platformu bildirisinde ise;

Kamera kayıtlarına rağmen olayın savcısı “işkence iddialarının soyut kaldığını” söylediği, Fevziye Cengiz’i muayene eden hekimin; fiziksel muayene sonrasında “darp izi bulunamamıştır” raporu düzenlediği, İçişleri Bakanının; “İzmir Konak meydanında bir darağacı kuralım, bu personeli darağacında asalım mı? Ne isteniyor?” dediği hatırlatılarak, Fevziye Cengiz’in hayatı o günden sonra bir daha eskisi gibi olmadı, işine gidemedi, mahalle baskısı gördü, evinden çıkarılmak istendi.

Erk bir yandan, kamu gücü diğer yandan, kadın düşmanı bir erkek egemen zihniyet olup canımız yakıyor, bedenimize ve ruhumuza zarar veriyor, sesimizi duyulmaz kılıp irademizi elimizden almaya çalışıyor. Fevziye’nin yaşadığı da budur. Onu yalnız bırakmayacağımızı söylemek için buradayız. Ve işkenceci polisler cezalandırılıncaya kadar bu davanın takipçisi olacağız, denildi.

Gönül İLHAN/ İZMİR

15.02.2012




Son Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2012 14:00

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0