'Faşist İzmir' yakıştırmasına öfke

27 Kasım 2009 05:00  

 

'Faşist İzmir' yakıştırmasına öfke

İZMİR - CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçen pazar günü DTP konvoyunun taşlanmasından sonra İzmirlilerle ilgili yapılan yorumlara kızdı. Kocaoğlu, kendisinin ve İzmirliler’in, bazı medya mensuplarının dile getirdiği ‘Faşist İzmir’ sıfatını içlerine sindirmesinin mümkün olmadığını belirtti. Kocaoğlu “Bu İzmir üzerinde oynanan bir oyundur. Maşalık yapmak için İzmir’e faşist diyenler, kafasını bir yere kiraya veren insanlardır. İzmir’e faşist diyenleri kınıyorum” dedi.

İzmir için yapılan ‘gavur’ tanımlamasına da gönderme yapan Kocaoğlu, şunları söyledi: “Bir ara İzmir’e bir sıfat eklendi. Sonra geçtiğimiz günlerde bir siyasi partinin konvoyuna bir avuç insanın hiçbirimizin tasvip etmesinin mümkün olmadığı tepkisi oldu. Demokrasinin 24 saat 365 gün yaşandığı İzmir’de bu tepkiyi haklı bulmak hemşehrilerimiz için de belediyemiz için de mümkün değil” dedi.

Hiçbir siyasi partinin konvoyuna en ufak hereketi tasvip edemeyeceklerini tekrarlayan Kocaoğlu, böyle bir olayın İzmir’e yakışmadığını da yineledi. (dha)




 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0