Siyasi Parti Yetkililerine Sesleniyorum!

23 Haziran 2021 12:45 / 894 kez okundu!

 

 

HDP’nin, PKK’nin siyasal sesi olduğunu biliyoruz, PKK ise Abdullah Öcalan gibi bir zamanların karanlık devletinin istihbarat elemanı tarafından kurulduğunu da Abdurrahman Dilipak’ın yazısından alenen öğrendik, eskiden beri bildiğimiz gibi.

 

****

 

Siyasi Parti Yetkililerine Sesleniyorum!

 

HDP’nin, PKK’nin siyasal sesi olduğunu biliyoruz, PKK ise Abdullah Öcalan gibi bir zamanların karanlık devletinin istihbarat elemanı tarafından kurulduğunu da Abdurrahman Dilipak’ın yazısından alenen öğrendik, eskiden beri bildiğimiz gibi.

Peki bu hareketlerin arakasındaki saik hakkında ne düşünüyorsunuz? Türk vatandaşlarımızın bir kısmı, Devlet adı geçti mi, iyi/kötü “orada dur” diyor, devlete laf diyemezsiniz diyorlar. Yahu arkadaş devlet vatandaşa hizmet veren kurumlar bütünüdür, ben eleştirmezsem, sen eleştirmezsen yanlışlarını nasıl düzeltecek, nasıl eksiklerini nasıl tamamlayacak? Söyler misiniz?

Geçende Mete Yarar adında emekli bir asker yeni unvanıyla güvenlik uzmanı PKK’nin nasıl da sakıncalı bir örgüt olduğunu anlatıyor ama eski karanlık devletin oyunlarını deşifre etmiyor, ben de dedim ki; “Bu tek taraflı anlatımla bir yere varamazsınız.” Bu kadar HDP’nin üzerine gidenlere de biraz duraksayıp aynaya bakmalarını tavsiye ediyorum.

HDP’nin karşıtlarına soruyorum!

1- Siz devlet adına Kürt vatandaşlarımıza yapılan zulümden dolayı özür dilemeyi şimdiye kadar hiç  dile getirdiniz mi?

1982 Anayasasında Kürtçe konuşma yasağı olduğunu ne çabuk unuttunuz? Hele Türk vatandaşlarım bir düşünsünler sabah kalktınız bir yasa çıkmış “Türkçe konuşmak yasaktır” deniyor, kendini nasıl hissedersiniz? İlginçtir bu tür ihtilal ve cunta zalimlerinin çıkardığı Anayasa tema olarak hala yürürlükte, kendileri ceza aldı, çıkardıkları Anayasa ise sahipleniliyor, ilk 4 madde hayranları gibi.

2- Haksız yere idam edilen Şeyh Sait  ve arkadaşlarının idamından dolayı kendi payınıza düşecek kadar özür dilediniz mi? Yetkilileri bu konuda cesaretlendirici girişimleriniz oldu mu?

Buyur 29 Haziran’da o zulmün yıldönümüdür, bütün partilerin liderlerini Diyarbakır Şehy Sait meydanına davet ediyorum, gelin özür dileyin, rüşt çağındaki tüm vatandaşlarımız bu değerli zatların hain/asi olmadıklarını bilsinler. Gömleğin ilk düğmesini doğru ilikleyip, dosdoğru yolda yürüyün.

3- Roboski(Uludere) katliamından dolayı özür dilediniz mi?

34 genç-çocuk vatandaşlarımız, bizim uçaklarımızla yapılan sortilerle öldürüldüler, hiç mi vicdanınız sızlamadı/sızlamıyor? Kaçakçı falan deyip kendinizi teselli ettiniz değil mi?

4- 90’lı yılların karanlık sürecinde boşaltılan ve yakılan köylerden dolayı mağdur olan vatandaşlarımızdan özür dilediniz mi?

5- 2000 Kürt çocuklarını ceza evine alıp orada büyütüp, devlete birer düşman haline getirdiniz, bundan dolayı özür dilediniz mi?

6- HDP’nin asıl mucidi karanlık bir devlet aklı olduğu halde bundan geri adım attınız mı?

7- Avrupa hayranlığı yüzünden bu halkın değerlerini, inanç ve kültürünü ap açık örselettiniz, bundan dolayı kamuoyundan bir özür dilediniz mi?

- Türkiye Cumhuriyeti 1924 anayasası ve sonraki yasa ve uygulamalarla toplumsal mühendisliğe kalkışıp, bu halkı iki büklüm etti, Amerika’nın gölgesine olan müfredatımızla sözde okullarda ne olduğu belirsiz bir insan kitlesi yetişti, bunun sunucunda meydana gelen arızaların haddi hesabı yok, bu sıkıntıları gidereceğinize, varsa yoksa HDP,

- Fırsatını bulan “Devletin malı denizdir yemeyen domuzdur” zihniyetiyle hareket eden siyaset ve bürokrasinin içinde yer alan hırsızlık şebekeleri var, onların yakasına yapışacağınıza, varsa yoksa HDP,

- İttihat ve Terakki partisi ruhu canlanıyor, Türkçülük siyasette nerdeyse bir değer haline geldi/gelecek ve tekrar ırkçılıkla başımız belaya gidecek, bu konuda uyanmamız gerekirken varsa yoksa HDP,

- Atatürk’ün partisi olan CHP’yi yaptığı yanlışlarından dolayı dahi tam eleştiremiyoruz, çünkü ucu Atatürk’e dokunur, dolayısıyla Atatürk’ü koruma kanunu ile başımız belaya girer, o yasayı kaldıracağımıza varsa yoksa HDP,

- Şimdi soruyorum Cumhuriyet döneminde bu ülkenin insanının başına gelen bela karşısında HDP deveden kulak dahi geliyor mu? Bu haksız sistemle yüzleşip sorunlarımızı kökten hal etmemiz gerekirken varsa yoksa HDP,

Olmuyor arkadaş olmuyor HDP’yi günah keçisi haline getirip kusurlarınızı örtbas edemezsiniz!

Bu ülkede parlamento işlemiyor, birilerinin işret ettiği yasaları çıkarmak dışında maatel durumda, yasama ve denetim işlevini pasif yürütüyor, bu kusurları HDP’yi döverek kapatamazsınız. Kendinize gelin, halkın menfaatine endeksli siyaset yapın.

Evet, HDP siyaseten işlevsiz bir parti hiçbir sorun çözemez, o ancak sorun oluşturabilir, zaten işi, bu fonksiyonu bu, ama ona karşı olup ondan berbat olan partiler olduğunu da unutmayalım! Eğer diğer partiler işini doğru yaparlarsa vallahi de, billahi de gelecek seçimlerde HDP barajın altındadır. Şayet kapatılırsa mağduriyet siyaseti yaparak belki yani seçim barajını aşabilir, % 7’e veya % 5’e indirme düşünülüyor ya.

Benden söylemesi!

 

Eyüphan KAYA

23.06.2021, Diyarbekir

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.