Nice Sisi'ler geldi geçti!

27 Şubat 2019 14:21 / 1585 kez okundu!

 

 

İslam dünyası Hilafet makamını kaybettiğinden bu yanı başında belalar eksik edilmiyor. Bu eksikliği fark eden Üstat Bediüzzaman diyor ki; günümüz şartlarında artık eskisi gibi tek kişi hilafet makamını dolduramaz, ancak mutteki bir heyeti ilmiye ile bu müessese tekrar hayata kazandırılabilir.

Doğrusu bugün Hilafet olsaydı, İslam dünyasının birlik beraberliğine birçok sorununun kendiliğinden giderilmesine katkı verirdi.

Hilafeti birden ortadan kaldırmayı göze alamayan o dönemin hilekarları “hilafetin şahsı manevisi TBMM’de mündemiçtir” demiş ama Meclis ablukaya alınmış, ne zaman halkın inanç ve kültürüne kapı araladıysa hemen önü kesilmiştir. 28 Şubat post modern müdahalesi de o hukuksuzluktan biri değil miydi?

 

****

 

Nice Sisi'ler geldi geçti!

 

İslam dünyası Hilafet makamını kaybettiğinden bu yanı başında belalar eksik edilmiyor. Bu eksikliği fark eden Üstat Bediüzzaman diyor ki; günümüz şartlarında artık eskisi gibi tek kişi hilafet makamını dolduramaz, ancak mutteki bir heyeti ilmiye ile bu müessese tekrar hayata kazandırılabilir.

Doğrusu bugün Hilafet olsaydı, İslam dünyasının birlik beraberliğine birçok sorununun kendiliğinden giderilmesine katkı verirdi.

Hilafeti birden ortadan kaldırmayı göze alamayan o dönemin hilekarları “hilafetin şahsı manevisi TBMM’de mündemiçtir” demiş ama Meclis ablukaya alınmış, ne zaman halkın inanç ve kültürüne kapı araladıysa hemen önü kesilmiştir. 28 Şubat post modern müdahalesi de o hukuksuzluktan biri değil miydi?

İslam dünyasını keyfi yönetim modelleriyle ufalttıkça ufaltan ve yeddi açıdan kendine bağlayan ABD ve AB, istediği devletin yularını çekip keyfine göre kullanıyor. Bu coğrafyada bir Kürt devleti eksik, iyi o zaman kurulmamış, şimdi onun da başında bir deve dişi gibi adam olsaydı ne olacaktı halımız. Tabi buna Kürtler yanaşmamışlar, bunu görmeyenler utansın.

Hele ki Ortadoğu’daki devletlerin askeri oluşumlarını, sözüm ona milli ordularını nasıl da istediği istikamete sürüklediğini, kullandığını hep birlikte şahit olduk/oluyoruz.

Bizim ordumuz şimdiye kadar kaç Sisi yetiştirdi? O darbe yapanların şu Mısır'ın zalim Sisi’sindenden eksik tarafları var mıydı? 28 Şubat zulmüne BİN yıl devam edecek diyerek yaptıklarıyla övünen Paşacıklar gördük.

'80 ihtilalinin baş aktörü olan Evren aleni bir şekilde “bir sağdan, bir soldan astık” demedi mi?

İstiklal mahkemesinde nice canlar darağacında idam edilmedi mi?

Şeyh Sait ve arkadaşları 43 kişi Diyarbakır Dağkapı meydanında idam edilmedi mi?

Seyit Rıza’ya soruldu; son bir talebin var mı? O da, “ne olur, çocuğumu benden önce idam etmeyin” dediği halde yine çocuğunu ondan önce idam etmediler mi?

İskilipli Atıf Hoca sırf şapka takmadığı için idam edilmedi mi?

Bunların elle tutulur bir suçu vardı, diyebilir misiniz?

Halepçe katliamının emrini veren Saddam, Sisi’den daha mı az zalimdi?

Ya Beşar Esat’a ne demeli? O da ayrı bir dert.

Hele şu Suudi Krallarına bak, gelen gideni aratıyor.

Dünyanın bütün Sisilerine lanet olsun, hele şu yanı başımızdaki İran’a bakın her yıl kaç tane Kürt gencini idam ediyor,

Elhemdulillah zalimler de, mazlumlar da hep öldüler, imtihan dünyası. Er ya da geç hepimiz öleceğiz, madem öyle niye birbirimizi öldürüyoruz, bence bu idam cezasını verenler korkak kimselerdir.

Kim ne derse desin Mısır’da idam edilen şu pırıl pırıl 9 genç için bir hukuki gerekçe ileri sürülemez, hele ki siyasi muhaliflerin idamı hiçbir şekilde uygun değildir.

Yüce Allah yegâne yaratan olmasına rağmen kendini inkâr eden kullarının dahi rızkını veriyor, yaşamını güvenceye alıyor, kişi nasıl da “şu kimse benim düşüncemi eleştiriyor, dolayısıyla ölümü hak ediyor,” diyebiliyor?

Peki birileri ne hakla “şu şu kimseler benim düzenimi kabul etmiyorlar diye onları idam etme hakkım var” diyebilir, değil mi?

Bir defa Sisi;

- Cumhurbaşkanına bağlı bir devlet memur olmasına rağmen % 52 oy ile Muhemmed Mursi’yi görevinden uzaklaştırması en büyük suçlardan birini işledi,

- Rabiatül adeviye meydanında toplanan halkın üzerine ateş emri vermesi başka bir kabahat kendisinden sadır oldu,

- Nice nitelikli insanların ceza evine tıkması ayrı bir kusur, yetmedi bu defa dünya Müslümanlarının sabrını denercesine, her seferinde sayıyı arttırarak İhvanı Müslimin mensuplarını idam ediyor ve batının sesi çıkmıyor, düştüğü bataklıkta sinsice bu haksızlıkları izliyor.

Sisi, Mursi’ye darbe yaparken ben bir basın açıklaması yapmıştım, başta Sisi olmak üzere bu müdahaleyi yapan aktörleri telin etmenin yanı sıra, Sisi’nin bir gece operasyonu ile görevden uzaklaştırılmasını önermiştim. Ama ne yazık ki harekete geçen olmadı.

Olmuyor, olmuyor, ey İslam toplumunun fertleri, gelin bu derde bir derman arayalım, “Gavurların idarecileri gavur da, bizimkiler niye Müslüman değil?” Bir kaç devlet hariç tabi.

Allah hür ve özgür günleri İslam dünyasına da nasip etsin. Amin demeniz dileğiyle...

 

Eyüphan KAYA

27.02.2019, Diyarbekir

 

Son Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2019 16:08

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.